După aproape o lună de incertitudine, echipa din București definitivează și oficializează noul său lineup pentru prima parte a anului 2023.

Dificultăți în scena națională

Pentru AllStars, anul 2022 s-a sfârșit cu foarte multe plecări. Când lucrurile s-au liniștit, s-a constatat că din cei 5 jucători și coach-ul, au mai rămas doar 2, ADRON și hugilago, așa că a fost nevoie neapărat de găsirea a cel puțin 3 talente pentru a umple golul rămas.

Plecările lui RENNE și l0rd au fost discutate mai pe larg în două articole anterioare de pe site. LUMSEN se pare că a decis încheierea contractului pe motive personale, care n-au fost dezvăluite oficial.

(sursa: AllStarsGaming instagram)

România se află în plină „criză” în ceea ce privește numărul de jucători în scena națională rămași pentru a oferi variante organizațiilor. În ultimii 2 ani, exodul către scena internațională s-a intensificat simțitor, așa că în țara noastră au mai rămas puțini jucători promițători cu adevărat pentru a duce echipele spre performanță.

Accent pe jucătorii autohtoni

Din cauza menționată mai sus, puteam să spunem cu siguranță că AllStars se vor orienta spre un lineup aproape complet străin. Deși nu s-a întâmplat chiar opusul, ei au reușit să pună în față 4 jucători noi, dintre care 3 de naționalitate română.

Cei 4 sunt: isk (Ucraina), kritik, zewts și fnl (România). În ceea ce îi privește pe isk și zewts, ambii au experiențe superioare în ceea ce privește nivelul de joc la care au fost expuși. Zewts a jucat o perioadă bună de timp la Nexus, dar a și prins momentele de „peak” ale Infinite, când au reușit să învingă nume precum Movistar Riders, iar isk a fost parte din lineup-ul Into The Breach când au completat calificarea în ESL Challenger.

(sursa: AllStarsGaming instagram)

Kritik și fnl sunt relativ noi în scenă, niște talente crude, însă cu un potențial mare.

(sursa: AllStarsGaming instagram)

Un format deosebit

După cum putem observa, AllStars au semnat cu 4 noi jucători, în ciuda faptului că rămăseseră totuși 2 sub relații contractuale. Inițial, am crezut că unul dintre cei rămași a decis și el între timp să părăsească tabăra, însă clarificarea a fost făcută rapid în descrierea anunțului, pe pagina oficială de instagram AllStars Gaming.

„Acești jucători au venit în ajutorul celor 2 rămași în echipă, ADRON si hugilago, ca urmare lineup-ul va fi 6 man roster.”

Ei bine, se pare că ei încearcă un „6 man roster”, așa cum am văzut că s-a conturat un curent în scena de tier 1 acum câțiva ani. Chiar dacă statistic vorbind structura de față nu a adus puncte negative, ea nu s-a menținut în niciun caz în care s-a adoptat.

Cu toate acestea, orice încercare în a aduce ceva nou este binevenită, din punctul nostru de vedere. Poate că într-adevăr AllStars vor inventa un sistem benefic tuturor, capabil de performanțe notabile.

Trecerea la următorul nivel?

Despre AllStars nu putem să spunem că au fost o echipă care nu a funcționat.

Au reușit victorii cu nume precum GTZ Bulls, ONYX sau WinX (dennyslaw, Kaluber, Duplicate) și au primit invite la numeroase turnee cu o anumită importanță în scena inferioară (European Pro League, Forward Cup Closed Qualifier) cu vechiul lineup.

Băieții au cucerit și locul 3 la Jaxi Elite Series 2022 Finals, locul 2 la ROPL Stars Fall 2022 și din nou locul 3 la Jaxi League Balkan Series 2022.

Rezultatele AllStars în competiții (sursa: hltv.org)

Totodată, deși sunt realizări bune, nu considerăm că sunt greu de depășit, iar cu noile adiții, nu rămâne decât să aflăm dacă pot fi lăsate îm umbră.

Le urăm succes în noul proiect și sperăm să îi vedem numaidecât jucând în competiții.

 

autor: Alexandru Bănescu