După mai bine de 4 luni de la terminarea Summer Split-ului, LEC începe în forță anul 2023 cu Winter Split sâmbătă, 21 ianurie, la 19:00 ora României, iar campionatul va continua și în zilele de duminică și luni. Încă din primele zile vom avea parte de meciuri interesante care vor fi prezentate în rândurile următoare.

Prima zi din Week 1

Meciul care va inaugura Winter Split-ul va fi Excel Esports vs G2 Esports, fiind totodată un meci mult așteptat de fani având în vedere schimbările care au avut loc în timpul off-season-ului. Targamas are ocazia să joace încă din primul meci cu echipa alături de care și-a petrecut anul 2022 și cu care a reușit să ajungă în grupele de la Campionatul Mondial.

Același meci reprezintă unul important pentru Odoamne și Xerxe care vor avea ocazia să demonstreze cât de puternic poate fi acest duo, dar și pentru Hans sama și Mikyx, marcând revenirea lui Hans în Europa și întoarcerea lui Mikyx la echipa alături de care a jucat timp de 3 ani.

Un alt meci important din prima zi de LEC este Vitality vs Fnatic care se va juca de la ora 23:00, cele două echipe fiind considerate de top anul acesta prin prisma transferurilor. Vitality a avut parte de foarte multe schimbări în ultimele luni, singurul player care a rămas din vechiul roster fiind Perkz, organizația alegând să importe doi playeri din China, respectiv Coreea, și anume Photon ca toplaner și Bo în poziția de jungler.

Cea de-a doua zi din Winter Split

Alte două echipe care vor avea ocazia să demonstreze că pot fi de temut cu noile rostere sunt Team Heretics și KOI care vor juca cu Team Vitality și Excel. La fel ca Vitality, și Team Heretics a ales să semneze cu playeri din Asia, japonezul Evi ca toplaner și coreeanul Ruby pe midlane. Totodată, va rămâne de văzut cum se va descurca Jankos în noua echipă după ce a petrecut 5 ani alături de G2 Esports.

Roster-ul organizației spaniole KOI nu a avut parte de schimbări majore, singura modificare făcută fiind semnarea cu Szygenda în calitate de toplaner. Prin intermediul acestui meci, Odoamne va avea ocazia să joace cu fosta lui echipă, Rogue, redenumită KOI.

‚Match of the week’ va putea fi urmărit de la ora 23:00 când Fnatic și G2, echipele cu cea mai mare rivalitate din Europa se vor lupta pentru a fi cât mai aproape de trofeu. Întoarcerea lui Rekkles și a lui Hans sama în LEC face ca acest matchup să fie cu atât mai hype, aceștia fiind considerați doi dintre cei mai puternici adc din campionat.

A treia zi de LEC

Ziua de luni va veni și ea cu meciuri importante care merită, de asemenea, urmărite, precum Fnatic vs KOI și Team Vitality vs MAD Lions. Primul meci menționat marchează momentul în care Fnatic își poate lua revanșa pentru semifinala din Summer Split care s-a desfășurat în Malmö, când Rogue a reușit să câștige seria de best of 5 cu scorul 3-1 și să elimine Fnatic din competiție.

Meciul dintre Team Vitality și MAD Lions va fi ultimul din Week 1 și se va juca de la ora 23:00, ambele echipe având un potențial imens de a fi în top la finalul split-ului. MAD Lions a ales să facă anumite schimbări în ceea ce privește roster-ul de anul acesta, semnând cu doi noi playeri, coreeanul Chasy ca toplaner și Hylissang pe support. Astfel, luni seara Kaiser va juca impotriva lui Carrzy și a fostei sale organizații, alături de care a petrecut 3 ani, făcând ca meciul să fie cu atât mai personal.

Sfârșitul primei săptămâni de LEC din 2023

În urma primei săptămâni vom putea observa ce echipe și ce playeri ies în evidență încă de la început, așadar veți putea urmări LEC în fiecare sâmbătă, duminică și luni pentru a vedea ce parcurs au echipele voastre preferate de-a lungul campionatului.

autor: Diana E.

(sursa banner: ONE Esports)

CS2National CS2

AllStars își refac echipa de CS:GO

După aproape o lună de incertitudine, echipa din București definitivează și oficializează noul său lineup pentru prima parte a anului 2023. ...
CS2National CS2

Nexus anunță noul lineup

După aproape o lună de teste și incertitudini, Nexus fac oficial noul aliniament de jucători, după plecările lui ERSIN, SEMINTE și XELLOW. Surprizele nu...