Înainte de începerea primelor turnee și sesiune de calificare ale anului 2023, ne uităm către cele mai importante schimbări întâmplate la finalul sezonului trecut și în timpul pauzei competiționale.

Zewts și mhN ies din Infinite Gaming

Doi jucători de bază ai organizației românești fondată în 2020 au decis să părăsească echipa, devenind liberi de contract.

Reconstrucțiile, la ordinea zilei

Pauza competițională din jurul sărbătorilor de iarnă a venit cu foarte multe schimbări în tot ceea ce înseamnă scena de Counter Strike Global Offensive, fie ea națională sau internațională. România nu se poate declara deloc ferită de acest proces, întrucât suntem printre țările cu cele mai puține lineup-uri stabile pe tot parcursul anului.

Așadar, era doar o chestiune de timp până când jucătorii și organizațiile ar fi început să ofere noutăți despre deciziile de prezent și planurile de viitor ale acestora.

Infinite își continuă perioada de refacere

Am spus în mai multe articole în care apăreau cei de la Infinite ca subiect de discuție că performanțele lor sunt condiționate de sinergia creată între noii jucători, echipa de CS:GO aflându-se într-un moment de reinventare încă din toamna.

Se pare, însă, că această formulă nu a priit celor doi jucători români – zewts și mhN, care au decis să nu mai continue contractul cu organizația îndreptându-se către 2023. Soarta celor rămași este încă neclară, neexistând un statement oficial din partea conducerii. Putem să presupunem că ori vor fi lăsați și ei liberi de contract, ori se va completa golul rămas. Nu este exclusă nici aducerea a doi străini, urmându-se astfel exemplul KTRL, care până la momentul ieșirii din Counter Strike rămăseseră doar cu un jucător autohton în echipă.

Cert este că deocamdată Infinite n-au anunțat un plan oficial de viitor.

l0rd părăsește lineup-ul activ al AllStars

Despre AllStars ca echipa nu putem să spunem că au fost sau sunt una care nu funcționează. Aceștia, deși fără trofee în palmares, au fost atât în permanență în jurul podiumului echipelor din România, cât și un roster imprevizibil, capabil de surprize pe plan internațional. Au reușit victorii cu nume precum GTZ Bulls, ONYX sau WinX (dennyslaw, Kaluber, Duplicate) și au primit invite la numeroase turnee cu o anumită importanță în scena inferioară (European Pro League, Forward Cup Closed Qualifier).

Băieții au cucerit în ultimul timp locul 3 la Jaxi Elite Series 2022 Finals, locul 2 la ROPL Stars Fall 2022 și din nou locul 3 la Jaxi League Balkan Series 2022.

l0rd a declarat că este liber de contract și este lăsat să își exploreze opțiunile pentru viitor. A oferit date de contact pentru alte echipe în cazul în care acestea doresc integrarea lui în cadrul aliniamentelor proprii. Așadar, nu se retrage din scenă. El a spus, însă, că intre timp va încerca să se califice pentru FPL (Faceit Pro League), așa că, pentru fani, evoluțiile sale pot fi urmărite pe canalul de youtube.

AllStars vor căuta cel mai probabil o înlocuire pe postul de AWP pentru el. În momentul de față există variante precum adeX sau shaDow, dar nu e exclusă nici optarea pentru un jucător străin. Să nu uităm însă nici de sXe, care este în continuare liber.

Rezultatele AllStars la ultimele competiții (sursa: hltv.org)

autor: Alexandru Bănescu