Update:

Jucătorii noștri și-au aflat adversarii din grupe. Nexus vor începe traseul mâine, pe 19 ianuarie contra celor de la MASONIC, de la ora 11. Grupa lor mai conține și echipa lui Blytz, undefined, care va juca contra Ungentium, într-o partidă programată de la ora 12:30.

De cealaltă parte, ERSIN, împreună cu EC Brugge se găsește într-o grupă cu Illuminar Gaming, MOUZ NXT și Pepsilon. El va juca primul meci pe 21 ianuarie, la ora 15:30, împotriva celor de la MOUZ.

La doar câteva zile după startul oficial al noului sezon, ai noștri primesc șansa de a ataca o poziție la CCT North Europe Series 3, turneu cu un prize pool ridicat. Adițional, și fostul jucător al Nexus, ERSIN, care e tryout la EC Brugge, va concura sub emblema organizației belgiene la același concurs, dar și Blytz, împreună cu undefined.

Despre CCT

Ajunși la un număr de 16 evenimente organizate de la înființarea ideii de „CCT tournaments”, cei de la fantasyexpo nu par că vor să se oprească.

Ei au anunțat deja că vor să organizeze turnee pentru 6 regiuni diferite de pe glob, cu accentul mai pronunțat pe Europa, fiind considerată cea mai dezvoltată zonă din punctul de vedere al Counter Strike: West Europe, Central Europe, North Europe, South Europe, East Europe, North America, South America.

Regiunile CCT (sursa: cctour.gg)

Încă nu au fost organizate competiții pentru West Europe și East Europe, însă s-a ajuns până la a 4-a ediție în South America și Central Europe, unde s-a anunțat deja și prima serie de „Finals”, care va pune în față cele mai bune echipe din toate cele 4 stagiuni jucate anterior.

Se pare că această structură va fi urmată de către fiecare regiune în parte, repetându-se. La final, este posibil să vedem și „Global Finals”, care să includă organizații de tier 1 și echipe de top din toate regiunile.

Fiecărui turneu în parte i s-au alocat 50.000$ pentru locurile fruntașe.

Structura premiilor (sursa: cctour.gg)

Seria 3 pentru North Europe

A 3-a serie North Europe nu se va deosebi aproape deloc de celelalte 2 anterioare ca structură. Are în teorie 3 părți: Open Qualifier, Closed Qualifier și Main Event. În aceeași ordine se desfășoară și calificările, de la o parte la alta.

Faza de Open Qualifier s-a încheiat pe 15 ianuarie, cu 4 echipe calificate, dintre care lilmix care să aibă un nume mai rezonant. S-a desfășurat pentru a da șansa unor tabere mai puțin cunoscute din zona nordică a Europei să se afirme și să atragă atenția asupra talentelor în devenire.

(sursa: CCTour_NEU twitter)

În momentul de față s-a ajuns la Closed Qualifier. Aici, celor 4 echipe venite din Open Qualifier li s-au adăugat 12 invitate direct.

Formatul va fi unul clasic. În prima etapă, grupe GSL, în număr de 4, de unde se califică câte 2 echipe mai departe. Echipele învinse în runda de deschidere joacă între ele, de unde se decide echipa care rămâne în viață și cea care este scoasă direct din calcule. Cele două învingătoare din primul meci joacă și ele una împotriva celeilalte, câștigătoarea de aici calificându-se direct, iar pierzătoarea mergând spre meciul de 1-1, care decide a doua echipă care va trece mai departe. Fiecare tabără dispută cel puțin 2 meciuri. La 2 victorii din prima, calificarea e asigurată, însă la 2 înfrângeri intervine eliminarea.

Odată ajunse în playoff, echipele vor avea de câștigat un singur meci pentru a accesa Top 4 și calificarea. Toate meciurile din cadrul Closed Qualifier vor fi de tip Best of 3.

Lista tuturor echipelor prezente la qualifier (sursa: CCTour_NEU twitter)

Prezență însemnată a României

În Closed Qualifier avem un număr total de 7 romani: cei 5 de la Nexus și ERSIN, care participa ca tryout la EC Brugge și Blytz, care face parte din lineup-ul undefined. Toate cele 3 echipe au fost invitate direct.

Despre Nexus știm că acum sunt constituiți dintr-un amestec între vechea gardă și 3 jucători veniți de la OneTap, când au rămas liberi de contract. Rezultatele lor din ultima vreme sunt destul de bune, având în vedere timpul de pregătire în urma unei schimbări de asemenea proporții.

Rezultatele Nexus în 2023 (sursa: liquipedia.net)

ERSIN știm că s-a aflat printre cei 3 care au părăsit Nexus la finalul anului trecut. El a continuat să își caute o echipă din acel moment și se pare că e pe cale să o găsească. De câteva săptămâni se antrenează cu cei de la EC Brugge, o echipă cu aspirații mari și unde sperăm că va evolua pozitiv. Pentru moment știm doar că este tryout, în lipsa unui anunț oficial.

Blytz pare că este și el pe o pantă ascendentă, vorbeam că se află acum în compania unor jucători experimentați, printre ei numarându-se NaToSaphiX și AcilioN. Undefined are ca lineup complet AcilioN, ritchiEE, Bibu, Blytz și NaToSaphiX și au realizări promițătoare până acum, fiind la un pas de a se califica la OMEN WGR Challenge 2023 Closed Qualifier.

Echipa lui Blytz în cadrul OMEN WGR Challenge 2023 Open Qualifier #2 (sursa: liquipedia.net)

O experiență nouă

Deși cei de la Nexus au participat la Closed Qualifier-ul a 3 dintre cele 4 ediții de CCT Central Europe, calificându-se la Main Event de 2 ori, aceștia nu au fost prezenți niciodată până acum în cadrul altei regiuni.

Evident, nu a fost impusă nicio regulă pentru echipe în acest sens, motivele au fost probabil lipsa unui invite sau preferința de a se asocia regiunii Europei Centrale. Multe alte echipe au variat în participări, de la South Europe, la North Europe și Central Europe, așadar cazul nostru nu este deloc special și nici incorect.

(sursa: cctour.gg)

Urăm mult succes tuturor jucătorilor care mâine vor debuta în cadrul concursului și sperăm că numărul lor să se mențină, chiar să se mărească pe parcurs ce înaintăm spre fazele superioare.

autor: Alexandru Bănescu