Clubul renumit pentru rezultatele din fotbal, Rapid București, își continuă expansiunea în zona de eSports și dă drumul înscrierilor pentru o echipă de Counter-Strike.

Un trend vestic?

Înființarea diviziei de eSports devine tot mai frecventă la multe organizații din lumea sporturilor. Echipe precum EC Brugge și KRC Genk, echipe recunoscute inițial în fotbalul belgian, dar mai nou nu putem să le omitem aliniamentele de eSports. Sunt cazuri și de tip PGE Túrow, club de baschet din Polonia, care de câteva luni se evidențiază și în rezultatele obținute pe server.

Putem afirma cu siguranță că este un fenomen în crescendo chiar la nivel internațional, astfel încât s-au putut identifica situații și pe celelalte continente de apariție a colectivelor de jocuri electronice.

De menționat că mișcarea se manifestă pe scară mai largă la jocurile precum FIFA și PES.

(sursa: www.clubbrugge.be)

Pasiunea - ingredientul cheie

Trebuie să înțelegem că, în afară de suport material, nu neapărat financiar, și dreptul de a prelua numele, nu există o implicare efectivă a organizației în sine. Pasiunea este elementul care dă naștere unor astfel de extinderi, pasiunea unor oameni obișnuiți, din scena de Counter Strike, care au avut ideea de a propune asocierea noului lor proiect cu brandul bucureștean.

E important să înțelegem că în spatele oricărei performanțe se află indivizi care au susținut-o și au crezut-o posibilă.

Șanse egale pentru toată lumea

Sistemul pus în față de cei de la Rapid oferă șansă de afirmare jucătorilor din orice nivel de skill în cadrul sesiunii de tryout. Metoda propusă este de a se întocmi un hub pe platforma Faceit unde vor fi incluși toți cei care intenționează să facă parte din viitoarea echipă.

Acolo se vor forma “queue-uri” de 5v5, în format asemănător celui din FPL (Faceit Pro League). Meciurile vor fi urmărite de un administrator/manager al evenimentului de tryout, care va fi prezent și pe canalul de discord sau teamspeak, la voice comms, cel mai probabil.

Stagiul acesta va dura până la 10 ianuarie, așadar, va include perioada sărbătorilor, cu timp liber pentru participanți.

Intenția de a face parte din echipa nou-anunțată a fost exprimată până la momentul actual de 11 jucători de top.

(sursa: eSportsFCRapid twitter)

O mână de ajutor pentru scenă

Inițiativele de genul sunt un prilej de bucurie pentru toți fanii scenei naționale și un motiv de a încerca să devenim mai buni la joc. Următoarele generații de jucători pro se nasc la fel cum s-au născut și cei care acum fac performanță la nivel înalt, în echipe aparent „mici” din țară și hub-uri pe Faceit.

(sursa: HLTV)

Urăm succes celor care urmează să concureze pentru un loc în aliniamentul final și sperăm că rezultatele vor veni numaidecât.

Mai multe informații, modificări de structură și de program despre desfășurarea selecției pot fi găsite pe serverul de discord oficial al secțiunii de eSports Rapid București. Managerii acestuia stau la dispoziție pentru întrebări de orice fel despre recrutări și nu numai.

autor: Alexandru Bănescu