După o perioadă de relativă inactivitate de scurtă durată, cei de la Copenhagen Flames revin cu meciurile în GO:CL Season 3 și au un parcurs excelent, obținând locul 1.

Performanțele CPH înainte de GO:CL

Echipa din care face parte și jucătorul român a acceptat invitația de a concura în cea de-a treia ediție a CS:GO Champions League, unde au fost incluși și cei de la Infinite Gaming. Am vorbit pe larg despre detalii din concurs și adversarii posibili ai conaționalilor noștri într-un articol de zilele trecute.

Din cele discutate acolo, putem rezuma faptul că cei de la Copenhagen Flames se aflau printre favoriții pentru câștigarea titlului din acest sezon. Ei au avut o toamnă electrizantă, în care au cucerit nu mai puțin de 3 titluri de campioană la concursuri diferite, din scena de tier secund. Neexcluzând nici acest turneu, numărul a crescut astfel la 4 în aproximativ două luni.

Parcursul echipei

Întrucât competiția s-a desfășurat direct din faza de Play-Off, a existat un „Double Elimination Bracket” și automat o șansă adițională în cazul în care echipa în cauză ar fi fost înfrântă în unul din meciurile disputate în bracket-ul superior. Pentru cei despre care discutăm astăzi, nu a fost nevoie de ajutorul sistemului descris mai sus, astfel încât aceștia au ajuns în finală fără a ceda un meci.

Drumul a început versus ARCRED, printr-o victorie rapidă cu 2-0 (16-8; 16-6). Copenhagen Flames au întâlnit mai apoi Tricked, în ceea ce se anunța un adevărat derby, însă regali a pus pe masă o performanță demnă de un star-player iar echipa lui s-a impus aproape la fel de categoric cu 2-0 (16-7; 16-8).

În semifinale, dificultatea adversarului a crescut considerabil. Organizația daneză a avut în față tabăra bulgară 500. S-au disputat 3 hărți, primele două strânse, ca în a 3-a, pe Anubis, echipa din care face parte românul nostru să arate rigurozitatea cu care au pregătit harta ce face obiectul celei mai recente schimbări din map pool. Duelul s-a terminat 16-5 pentru aceștia, câștigând astfel la general cu 2-1 și trecând mai departe în marea finală.

Datorită parcursului fară înfrângere, în finală, danezii și regali au beneficiat de avantajul stabilit de organizatori încă de la început pentru echipa ce avea să se afle în situația lor. Practic, au început Best of 5-ul de la 1-0 pentru aceștia. Au întâlnit din nou 500, care venea din „lower bracket”. După primele două hărți, bulgarii păreau că se află într-o zi mai bună, însă concentrarea celor de la Flames a făcut în așa fel încât revenirea să se concretizeze pas cu pas. La 2-1 scor general pentru adversari, ei s-au impus pe ultimele două hărți, și câștigând seria cu 3-2, cucerind trofeul și totodată premiul cel mare de 25.000$.

Rezultatele din fiecare etapă de playoff (sursa: liquipedia.net)

Așteptări din ce în ce mai mari

Performanțele puse în față de Copenhagen Flames oferă fanilor motive de a spera la din ce în ce mai multe realizări. Modul în care reușesc să revină când sunt considerați puși la pământ, asul din mânecă pe care îl dețin ori de câte ori un meci devine strâns fac din această echipă una cu rezoluții majore pentru 2023.

Chiar regali declara într-o poveste pe platforma instagram, întrebat fiind, că principalul obiectiv pentru 2023 al băieților este prezența în faza de playoff a unui Major. Astfel de „pretenții” nu pot decât să ne bucure și să ne facă să așteptăm cu nerăbdare apariția și celui de-al treilea jucător român la un eveniment sub egida Valve.

(sursa: CPHFlames twitter)

Urăm succes atât echipei, dar mai ales lui regali, care reprezintă o mare parte din mecanismul de funcționare al acesteia.

De menționat că Infinite Gaming s-a plasat pe poziția cu numărul 5, beneficiind de o sumă de 1000$ din fondul de premiere. Ei au pierdut primul meci cu Tricked, 2-0 (16-13; 16-6), dar au câștigat cu ARCRED 2-0 (16-13; 16-11) înainte de a fi învinși decisiv de cei de la Ecstatic cu 2-0 (16-6; 16-7). O performanță onorabilă, și din care cu siguranță jucătorii au sustras un plus de experiență.

 

autor: Alexandru Bănescu

International LOLLeague of Legends

Noi anunțuri de interes cu privire la LEC

Sfârșitul anului 2022 aduce nu doar noutăți și schimbări în ceea ce privește echipele, ci și anumite modificări și anunțuri care au legătură cu...