Începe o competiție foarte mult așteptată încă din momentul anunțării acesteia, iar România nu stă pe bară nici de această dată, cu nu mai puțin de trei conaționali participanți. Brazy Party 2023 debutează astăzi, însă Sprout și GamerLegion vor juca mâine în două meciuri care se anunță a fi de foc, contra celor de la Cloud9 și Astralis.

GamerLegion vs Astralis – 12:00 (27 aprilie)
Sprout vs Cloud9 – 15:00 (27 aprilie)

(sursa:RelogMedia Twitter)

Format și prizepool

Brazy Party, anunțată oficial încă de pe 16 martie, este o competiție cu adevărat completă, deși are loc în totalitate online. Organizată de Relog Media, cei care au pus umărul pentru foarte multe evenimente de tier 2-3, aceasta pune la bătaie 333.000$ împărțiți către 8 din cele 16 echipe participante.

Printre taberele importante pe lista de start se enumeră Cloud9, Astralis, OG, ENCE și BIG. De menționat totodată că toate echipele invitate fac parte, în momentul începerii turneului, din top 50 HLTV.

Formatul este unul clasic, cu 4 grupe a câte 4 echipe, din fiecare avansând mai departe către Play-Off primele 2. Calificarea în Play-Off asigură tuturor celor 8 echipe, așa cum spuneam, o parte din suma de 333.000$.

Play-Off-ul este de tip „Single Elimination”, fără alte șanse în cazul unui eșec.

Toate grupele turneului (sursa: RelogMedia Twitter)

CONTINUĂ TESTELE LA SPROUT

Ceea ce ne este clar la momentul actual este faptul că echipa lui lauNX și XELLOW nu trece printr-o perioadă deloc bună. Cu un winrate de doar 25% în ultimele 3 luni, internaționalii noștri au căzut în clasamentul HLTV mult sub așteptările pe care le-au setat la începutul anului.

Multe schimbări s-au produs în încercarea de a reintra în formă, însă până în momentul de față nu s-a ajuns la nicio concluzie pozitivă.

Vorbim de renunțarea la Zyphon pentru câteva zile, revenirea lui mai apoi în detrimentul plecării lui refrezh, Maze ținut pentru doar câteva meciuri, BERRY (antrenorul echipei) intrând pe server ca al 5-lea jucător pentru o serie considerabilă de partide, o scurtă perioadă cu AZR, timp în care s-a ratat calificarea la Majorul din Paris și, în prezent, aducerea lui xicoz ca stand-in, până când se va găsi o soluție, așa cum declară oficialii germani.

GAMERLEGION, ÎN CREȘTERE

Pe cealaltă parte, poate total opus celor de la Sprout se află GamerLegion, care au început anul cum nu se putea mai bine. Au ieșit pe locul secund la CCT West Europe Series 1 și CCT North Europe Series 4 și au câștigat Elisa Invitational Winter înainte de a se califica prin intermediul Closed Qualifier-ului la RMR, de unde și-au câștigat un loc în Challengers Stage pentru Majorul de la Paris.

Au un winrate impresionant de aproape 70%, iar iM ocupă rolul de starplayer al echipei cu un rating de 1.19 în ultimele 3 luni pe HLTV.

Băieții intră în competiție cu gândul la plasarea cât mai sus în ierarhie, dar au un test dur pentru început contra Astralis. Brazy Party va însemna, cel mai probabil, pentru GamerLegion, o verificare a formei înainte de plecarea la Paris.

Noi suntem siguri că vom vedea un parcurs cât mai încântător din partea ambelor echipe, dar mai ales că băieții își vor da silința să arate că pot pune probleme la nivel înalt, așa cum au făcut-o dintotdeauna.

Vă vom ține la curent cu evoluția celor 3 pe parcursul Brazy Party 2023!

autor: Alexandru Bănescu

International LOLLeague of Legends

MSI 2023 – repartizarea grupelor din play-ins

În urmă cu câteva zile, split-ul de primăvară al campionatului european a luat sfârșit și, odată cu odată cu terminarea lui, am putut afla...