În urmă cu câteva zile, split-ul de primăvară al campionatului european a luat sfârșit și, odată cu odată cu terminarea lui, am putut afla care este ultima echipă care a reușit să se califice la MSI, și anume MAD Lions.

Într-un articol anterior au fost, de altfel, prezentate toate echipele care vor participa la MSI și, între timp, GAM Esports a câștigat split-ul și va reprezenta Vietnamul la Mid Season Invitational.

Care este programul meciurilor de la MSI?

Duminică seară a avut loc spectacolul de extragere a grupelor din play-ins, iar în urma acestuia, meciurile au fost stabilite astfel: Grupa A – Golden Guardians vs GAM Esports și Bilibili Gaming vs Movistar Rainbow7; Grupa B – PSG Talon vs DetonatioN FocusMe și G2 Esports vs LOUD.

Având în vedere că etapa de play-ins va fi reprezentată din serii de best of 3, grupa A va juca marți, 2 mai, la ora 15:00, respectiv 18:00, iar grupa B va juca miercuri, 3 mai, la ora 15:00 și ora 18:00. După ce se încheie această etapă, va începe Bracket Stage-ul unde echipele rămase din regiunile majore (Gen.G, T1, Cloud 9, MAD Lions, JD Gaming) vor concura cu cele trei echipe care vor avansa din prima etapă.

Detalii esențiale despre turneul internațional

Formatul campionatului este diferit față de anii anteriori, începând cu cele două etape menționate anterior și continuând cu numărul echipelor participante care a fost ridicat la 13 în loc de 11. Etapele de play-ins și de grupe vor fi cu double elimination. Regiunile majore (LEC, LCK, LPL, LCS) sunt reprezentate de către două echipe, iar regiunile mai mici (LLA, PCS, VCS, LJL, CBLOL), de către o singură echipă.

Este de menționat faptul că ambele echipe care reprezintă League of Legends Champions Korea sunt repartizate din start în Group Stage datorită faptului că DRX a câștigat campionatul mondial în urmă cu un an.

Unde pot fi urmărite meciurile?

Mid Season Invitational poate fi urmărit începând cu săptămâna următoare atât pe lolesports.com, cât și pe canalele oficiale de YouTube și Twitch. Printre persoanele care se vor ocupa de prezentarea campionatului se numără și Sjokz, Quickshot, Laure, Jatt, Emily Rand, Caedrel și Drakos.

autor: Diana E.