Au reînceput partidele pentru echipele care n-au reușit calificarea la Major, odată cu revenirea turneelor CCT și Elisa. Țara noastră se bucură de o prezență importantă la acest nivel de joc cu Nexus, Let Us Cook și Sprout fiind frecvent pe lista participantelor.

LET US COOK, CALIFICARE CATEGORICĂ ÎN PLAY-OFF LA CENTRAL EUROPE

Echipa conaționalilor s0und și Blytz a reușit un run flawless în cadrul CCT Central Europe Series 6, după ce au învins SINNERS, Iron Branch și Coalesce. Băieții conduși de Snax au avut de tras cu SINNERS (2-1) și Coalesce (2-1), însă au învins fară probleme Iron Branch (2-0).

Nexus au fost eliminați după o victorie și trei înfrângeri, după un meci extrem de strâns versus HEET, dar vor continua în celelalte campanii.

Urmează Play-Off-ul care se anunță de foc, cu șanse mari ca GamerLegion și/sau Sprout să primească invitație direct în această fază.

CCT WEST EUROPE, BĂTĂLIE STRÂNSĂ

Pentru această competiție, lupta încă se arată a fi foarte aprigă.

Let Us Cook sunt la doar un pas de eliminare, după ce au pierdut primele două meciuri cu Sangal și, din nou, Coalesce, pe care interesant este că i-au întâlnit de două ori în aceeași zi, la diferență de doar zeci de minute, pe o parte în Central Europe și pe cealaltă parte aici, în West Europe.

Dacă cu Sangal germanii s-au impus foarte convingător, în meciul cu britanicii de la Coalesce adaptarea mai bună a adversarilor în urma meciului anterior le-a adus victoria și a echilibrat balanța în confruntările directe.

Nexus nu au început nici ei grozav în situația de față, pierzând primul meci cu HAVU, însă în urma retragerii Ex-Partizan din concurs, au primit forfeit și acum se plasează în situația de 1W și 1L.

CCT SOUTH EUROPE, NOUTATEA MOMENTULUI

Vorbeam într-o postare anterioară pe Instagram că ne bucurăm și de o premieră pentru țara noastră în cadrul CCT, odată cu invitația primită de Nexus în Main Swiss-ul acestei competiții.

Am mai avut în trecut echipe cu jucători români care să își încerce șansa aici, precum GamerLegion și Sprout, dar și diferite mix-uri în stagiunea de Play-In, dar prezența unei echipe total românești este ceva nou.

Nexus au reușit un start bun aici cu o victorie muncită împotriva AGO, după 3 hărți și 2 overtime-uri și urmează să înfrunte una dintre echipele aflate în situația similară lor (1W, 0L).

ȘANSA UNUI DUEL NEXUS-SPROUT

Pentru prima oară de când s-au desfășurat înțelegerile de transfer ale lui lauNX și XELLOW de la Nexus la Sprout, există o șansă crescută să îi vedem pe foștii jucători ai organizației bucureștene într-un duel direct cu aceasta.

Oportunitatea se datorează prezenței ambelor echipe în faza de Main Swiss la Elisa Invitational Spring 2023. Primele meciuri s-au stabilit a fi Nexus versus LDLC și Sprout versus iNation. În cazul unui rezultat similar din partea ambelor echipe după prima rundă, cresc semnificativ șansele ca acestea să se înfrunte în mod direct.

(sursa: SproutGG Twitter)

autor: Alexandru Bănescu

International LOLLeague of Legends

MSI 2023 – repartizarea grupelor din play-ins

În urmă cu câteva zile, split-ul de primăvară al campionatului european a luat sfârșit și, odată cu odată cu terminarea lui, am putut afla...