Split-ul de primăvară al campionatului European de League of Legends este pe cale să se încheie în această seară cu cea mai așteptată serie de best of 5 care va avea loc între Team BDS și MAD Lions. De asemenea, vom afla atât cea de-a doua echipă care va reprezenta Europa la Mid Season Invitational, cât și repartizarea grupelor de la campionatul internațional.  

MAD Lions vs G2 Esports

Seria de best of 5 care s-a desfășurat vineri seara între MAD Lions și G2 Esports a reprezentat rematch-ul finalei din split-ul de iarnă care a fost câștigată de G2. Seria a fost una extrem de strânsă, ajungându-se la cel de-al cincilea meci. Fiecare meci a fost câștigat cu un avantaj imens, ceea ce a făcut ca această serie să fie una foarte interesantă de urmărit.

 În meciul final, MAD Lions a reușit să se impună drastic în fața adversarilor, terminând meciul în minutul 27 cu scorul de 16-8 după ce au capturat baron-ul. Astfel, au reușit să elimine G2 Esports din competiția pentru trofeul acestui sezon.

MAD Lions vs Team Vitality

MAD Lions și-a continuat călătoria din lower bracket ieri seară într-o serie surprinzătoare împotriva echipei Vitality. Deși organizația din urmă era printre favoritele acestui split și chiar printre candidatele la finala campionatului, MAD Lions a dovedit încă o dată ca este o echipă de temut care merită să reprezinte Europa în campionatele internaționale.

Aceasta a eliminat Team Vitality după o serie de 3 victorii și o singură infrângere, în momentul acesta fiind la o serie distanță de trofeu și de Group Stage-ul de la Mid Season Invitational. De altfel, dacă MAD câștigă această finală, ar fi cel de-al treilea titlu câștigat de organizația spaniolă în cadrul campionatului european.

Jungler-ul Javier “Elyoya” Prades Batalla a fost votat ca MVP al acestei serii în urma performanței de necontestat cu campioni precum Vi, Sejuani și Lee Sin. Acesta joacă alături de MAD Lions încă din noiembrie 2020 și a câștigat titlul de EU Rookie Of The Split în sezonul de primăvară al anului 2021.

Când poate fi urmărită finala?

Broadcast-ul din această seară va începe la 18:00 cu prezentarea echipelor și cu festivitatea de deschidere, iar meciurile vor avea loc începând cu ora 19:00. Yamato Cannon și Rekkles se vor alătura echipei de analiști în calitate de invitați speciali.

autor: Diana E.

Sursă banner – LEC