S-a încheiat și faza swiss a Elisa Invitational Spring 2023. Așa cum spuneam acum o lună în articolul dedicat acestui turneu, am avut două echipe cu jucători români la start: Nexus și Sprout.

Din păcate, niciuna dintre acestea nu au trecut mai departe, gruparea bucureșteană fiind eliminată după o victorie și trei înfrângeri, iar echipa lui lauNX și XELLOW renunțând în a mai participa, lăsând astfel locul celor de la PROSPECTS.

Pe de altă parte, Into The Breach, acolo unde joacă volt, au fost invitați direct în fazele eliminatorii, astfel că rămâne de interes ceea ce se va întâmpla mai departe.

MOTIVELE RENUNȚĂRII

Într-un comunicat oficial despre circumstanțele în care au fost nevoiți să renunțe la parcursul mai departe în turneu, Sprout nu au venit cu motive clare.

Unele voci spun că ar fi apărut oferte pentru Staehr și lauNX din partea Astralis și Falcons, fapt ce a dus la incertitudine cu privire la jocul echipei și planurile de viitor.

Renunțarea la Elisa poate veni ca o confirmare pentru zvonuri, însă nu putem fi siguri de nimic cât timp nu avem date oficiale. Mai jos puteți găsi tweet-ul în care s-a explicat decizia:

REVENIRE?

Există totuși, câteva aspecte bune după incheierea fazei swiss, care cu siguranță merită prezentate.

După luni bune de rezultate sub așteptări, se pare că începe să iasă soarele pentru echipa din care fac parte lauNX și XELLOW. Adițiile lui xicoz și alpha par a fi cele mai inspirate dintre toate încercările organizației de a găsi un lineup optim. Desi în esență era nevoie doar de un jucător, în ultimul timp echipa pare a funcționa în stilul unui „6 man roster”.

Sunt partide în care joacă xicoz, partide în care joacă alpha, au fost cazuri în care unul dintre aceștia l-a înlocuit chiar pe Staehr din motive de indisponibilitate și echipa a performat similar de bine.

În ultimele zile au reușit să se califice în Play-Off la CCT West Europe neînvinși, terminând și sezonul de ESL Challenger pe un loc onorant: 5, după victorii contra FORZE și 9INE.

(sursa: Sproutgg twitter)

Declarația oficială a celor de la Sprout a dat de înțeles că xicoz este mai degrabă doar un stand-in, ceea ce este susținut de faptul că într-adevăr alpha pare să aibă majoritatea meciurilor la activ.

Pe timpul celor 3 meciuri disputate în faza swiss la Elisa, Sprout nu au pierdut nicio hartă, având în față adversari deloc ușori. Mai mult de atât, victoriile s-au produs la diferențe mari.

În primul meci, împotriva iNation, băieții i-au oprit pe sârbi la doar 9 runde pe Inferno și 8 pe Anubis.

Următorul, contra Dynamo Eclot a fost chiar mai decisiv: 16-9 Inferno, 16-4 Overpass, pentru ca în final, contra Sangal, să fie mai competitiv cu 16-13 pe Vertigo și 16-12 pe Overpass.

NEXUS, CREȘTERE DE FORMĂ

Chiar daca au ratat Play-Off-ul aici, brigada condusă de BTN pare a fi și ea într-o revenire de formă, pe fondul experienței acumulate alături de noul coach.

Recent, au reușit victorii în CCT cu echipe solide, precum Astralis Talent, acolo unde activează Xyp9x, Let Us Cook și HAVU, dar fiind și foarte aproape de triumf contra ex-Copenhagen Flames, pierzând în overtime, pe ultima hartă.

Au învins chiar EYEBALLERS, echipa lui flusha și JW, clasată pe locul 49 HLTV, fară absolut nicio emoție, în două harți, unde suedezii au luat în total 6 runde.

(sursa: NexusGamingRo twitter)

Sunt aproape de Play-Off în North Europe, asemenea și în West Europe. Situația se schimbă de la o zi la alta, atât pentru Nexus, dar și pentru Sprout și Let Us Cook, și ei făcând parte din lista cu echipe pentru aceleași competiții.

Am discutat mai detaliat despre forma fiecăreia într-un articol anterior.

INTO THE BREACH, LA START PENTRU PLAY-OFF

Echipa lui volt continuă seria cu rezultate satisfăcătoare după Major-ul de la Paris. Recent au concurat în CCT Online Finals unde au terminat pe locul 5, reușind victorii cu Aurora și NIP, dar fiind învinși de FORZE și BIG.

Into The Breach, ca echipa invitată direct, nu va fi nevoită să joace prima rundă din Play-Off, așteptând învingătoarea dintre Apeks și Sangal în sferturi. Meciul se va disputa joi de la ora 13:00.

Băieții au nevoie de trei victorii ca să cucerească premiul cel mare. Reamintim că sezonul trecut a fost câștigat de GamerLegion, însă nu au fost invitați de data aceasta întrucât au decis să ia o pauza de la competiții după Major.

(sursa: Elisa Esports)

Este activitate din plin în scenă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Sperăm ca în curând vom vedea și rezultate finale, dintre cele mai pozitive.

autor: Alexandru Bănescu