Mid Season Invitational s-a încheiat în urmă cu două săptămâni, iar echipa care a reușit să domine turneul international și să câștige trofeul a fost JDG Intel Esports Club după ce s-a impus într-o serie impresionantă împotriva Bilibili Gaming.

Din păcate pentru susținătorii echipelor europene, acestea nu au ieșit în evidență la MSI și au fost eliminate înainte de semifinale, ceea ce a făcut ca ultimele 4 echipe din campionat să reprezinte LCK și LPL.

Când va reîncepe campionatul european?

Sezonul regulat al split-ului de vară din LEC va reîncepe sâmbătă, 17 iunie și se va încheia pe 30 iulie, având parte și de o pauză de o săptămână în prima parte a lunii iulie. În ceea ce privește finala sezonului LEC, aceasta va debuta începând cu 19 august și se va desfășura pe parcursul a patru săptămâni.

Potrivit LolEsports, în finala acestui an vor concura 6 echipe astfel: câștigătorii din Winter SplitG2, câștigătorii din Spring SplitMAD Lions, câștigătorii din Summer Split, iar ultimele 3 locuri vor fi ocupate de echipele care dețin cele mai multe puncte de campionat.

Acestea se vor lupta pentru unul dintre cele trei locuri din LEC Season Finals 2023 care va avea loc între 8 și 10 septembrie în Montpellier, Franța. Biletele pentru Summer Split pot fi cumpărate pe emeatickets.lolesports.com, iar cele pentru LEC Season Finals vor fi disponibile începând cu 17 iunie.

Ce meciuri vor avea loc în Week 1?

Vom avea parte de meciuri interesante încă din primele zile ale split-ului de vară din LEC, astfel că MAD Lions va juca împotriva Team Vitality la ora 19:00. Următoarele meciuri vor fi Team Heretics vs SK Gaming, KOI vs Excel Esports, G2 Esports vs Team BDS, iar ultimul meci din prima zi va fi Fnatic vs Astralis.

Este de menționat că singurele echipe care au avut parte de modificări sunt Team Heretics care a semnat cu Vetheo și Flakked, Excel care l-a înlocuit pe Xerxe cu Peach, Fnatic care are parte de un nou botlane – Noah și Trymbi și KOI care a semnat cu Advienne în poziția de support.

Pe 18 iunie, meciurile se vor desfășura astfel: Team Vitality vs SK Gaming, EXCEL vs Fnatic, MAD Lions vs G2 Esports, KOI vs Team BDS, Team Heretics vs Astralis, iar ultima zi din Week 1 va arăta în felul următor: EXCEL vs SK Gaming, Team BDS vs Astralis, KOI vs MAD Lions, Fnatic vs G2 Esports și Team Vitality vs Team Heretics.

Unde vor putea fi urmărite meciurile din LEC?

Campionatul european va putea fi urmărit începând cu 17 iunie pe lolesports.com, dar și pe canalele oficiale de pe YouTube și Twitch.

autor: Diana E.