Weekendul 20-21 aprilie a fost deosebit de încărcat pentru divizia de sim racing a West Competition, de vreme ce s-au suprapus două evenimente importante.

Pe de o parte, echipa românească a format un line-up de 5 piloți care au evoluat în cursa de 24 de ore de pe Nurburgring Nordschleife organizată de LFM, Lian Li și Caseking (în Assetto Corsa Competizione), iar pe de alta, alți 5 piloți și-au făcut debutul în iRacing la prestigiosul turneu VCO Infinity.

  • Sebastian Apostol, Angus Fender, Manos Gerardis, Daniil Tylyk și Ervedo Raiss au încheiat pe podium după 24 de ore în Iadul Verde la comenzile BMW-ului M2 CS Racing (locul al treilea la categorie);
  • Victor Nicolae, Dragoș Simion, Marco Jonkers, Jamison Sampaio și Geert Fischer s-au clasat pe 41 din 55 de echipe la VCO Infinity.

De ceva vreme, interesele WCR în iRacing au tot crescut, fără să se producă o profesionalizare strictă. Practic, în acest mediu de simulare încă nu putem considera că avem echipe românești în elită, când niciun reprezentant nu se învârte în stratosfera ratingurilor mondiale (de la 8k la peste 10k).

Astfel, obiectivul la această primă participare, ce vine după victoriile în splituri inferioare la Fuji 8h și Daytona 24h, nu putea fi decât să se depășească o condiție de act de prezență. Tocmai din acest motiv, cum de fiecare dată în jurul alor noștri erau nume mult mai titrate (sau cel puțin mai experimentate pe această platformă), rezultatele pot fi considerate încurajatoare.

Multe starturi au fost atât de haotice la VCO Infinity

Au existat curse în care pilotul WCR era singurul deținător de licență B printr-o mare de licențe A și nici pe departe n-a fost ultimul. Ideea acestui turneu cu 5 mașini diferite (IndyCar, NASCAR, GT3, Superformula Lights și Mazda MX5 Cup) și 5 trasee (Road Atlanta, Daytona, Monza, Portimao și Phillip Island) era de a premia versatilitatea, iar Team Redline a dominat fără drept de apel weekendul, cu 13/24 curse câștigate, fără ca vreo altă mare echipă să treacă de cota 3. Și n-au lipsit nici Coanda, nici BS+, nici Apex sau Williams…

Clasament final

  1. Team Redline #70 – Ole Steinbraten, Gustavo Ariel, Alexey Nesov, Sam Kuitert, Cooper Webster – 1225p
  2. Team Redline #69 – Gianni Vecchio, Diogo Pinto, Chris Lulham, Enzo Bonito, Josh Thompson – 1190p
  3. Coanda eSports #91 – Ayhancan Guven, Elvis Rankin, Michael Romanidis, Oscar Py, Bobby Zalenski – 1158p

Pentru West Competition, cele mai bune rezultate au venit pe traseul de MotoGP din Australia, unde Victor Nicolae a fost al 16-lea cu Ferrari 296 GT3, iar Dragoș Simion s-a clasat pe 17, respectiv 21, cu cele două monoposturi. Alte câteva curse promițătoare au fost irosite cu probleme tehnice (curent, internet, game crash), însă cel mai adesea de vină au fost incidentele din partea a doua a plutonului, inerente într-un format de sprint cu atât de multe mașini pe pistă.

A fost extrem de distractiv și sperăm să se mai organizeze iar acest turneu. Sparge monotonia din două privințe, în raport cu o cursă normală de 24 de ore: orice ghinion ai avea într-o manșă, totul se resetează în ora următoare, iar diversitatea mașinilor te ține în priză. Cred că ne-am descurcat bine, fără câteva probleme de natură obiectivă fiind posibilă o clasare încă și mai bună!

Victor Nicolae