Echipele încearcă să-și intre în ritm după scandalul care a amânat începerea sezonului cu două săptămâni, unde asociația jucătorilor din LCS au boicotat RIOT pentru decizia de a renunța la al doilea eșantion al ligii – NACL (North American Challengers League). Șaptezeci de oameni au avut jobul pus la bătaie.

De ce sezonul de vară a fost amânat cu două săptămâni?

Compromisuri s-au făcut de o parte și de alta, și, deși concluziile nu sunt clare, sezonul s-a reluat. Cert este că acesta a fost doar ultimul scandal dintr-un lung șir de scandaluri care se întâmplă de câțiva ani în detrimentul jocului. Trebuie să amintim că programul actual de joc (Miercuri – Vineri) a fost adoptat la începutul anului pentru că Valorant a devenit un produs care se vinde mai bine peste ocean.

NA este pe moarte, o sintagmă care reverberează prin spațiul virtual de câțiva ani deja și lucrurile nu se îmbunătățesc. Dar să vedem ce s-a întâmplat după cele trei zile de meciuri.

Care sunt echipele din fruntea clasamentului?

EG ajung, surprinzător, în fruntea clasamentului după șase meciuri. Deși echipa a pierdut jucători de valoare (Inspired – MVP atât cât și în LCS și LEC) și nici nu au scăpat de scandaluri, săptămâna asta i-au învins pe rând pe 100 Thieves, FlyQuest și Team Liquid, iar Răzvan este cum nu se poate mai mult de fericit.

C9 împart prima poziție cu geniile malefice și a rămas singura echipă de mare tradiție din NA care se luptă pentru prima poziție (TSM nu mai este relevantă de ani de zile și CLG nici măcar nu mai sunt în ligă). Săptămâna asta nu au scăpat neînvinși, cedând surprinzător ultimul meci împotriva celor de la NRG, echipă care abia și-a asigurat a doua victorie a sezonului, dar ce mai  victorie. Cu toate astea ei încă rămân favoriții și aparent cea mai puternică echipă de peste ocean.

FlyQuest – ce chin, ce jale

La polul opus se află cei din FlyQuest care nu și-au asigurat nicio victorie încă. Deși la începutul anului au reușit să atragă doi jucători valoroși din LCK și anume pe VicLa (fostul jucător de pe mijloc al celor de la KT) și Prince (țintașul care a evoluat pentru Liiv Sandbox, dar și FPX sau DAMWON) și au avut un început cu dreptul, echipa a scăzut în performanțe și au ajuns în punctul să fie ultimul loc detașat. Sperăm ca echipa să-și revină.

Echipele din mijlocul clasamentului

Golden Guardians, echipa care a surprins NA-ul splitul trecut și care a ajuns în finală de pe poziția a șasea. Au început anul cu două înfrângeri, împotriva celor de la C9 și EG, dar de atunci nu au mai făcut niciun pas greșit. În ultimul meci contra celor de la TSM, Stixxay a reușit încă un pentakill care a fost și un punct de cotitură în evoluția meciului și care a condus la a patra victorie la rând.

Momentan recordul lor este de 4-2 și pare că sunt într-o revenire de formă și vor să demonstreze că nu au ajuns în finală prin noroc.

Team Liquid se află și ei la cota 4-2 arătând o revenire de formă, asta după ce în sezonul din primăvară au ratat playoff-ul cu totul. Deși echipa este plină de nume sonore și jucători cu experiență, pare că încă mai au nevoie de ceva timp să creeze o sinergie mai bună sau poate de mai multă motivație.

Dignitas și TSM sunt amândouă la 3-3 și se zbat să mențină un record pozitiv și să nu pice în afara locurilor de playoff, unde NRG și 100T (fiecare cu record de 2-4) le pândește orice greșeală.

  • Player of the Week

Jucătorul săptămânii a fost Armao, jungler-ul celor de la EG, un jucător cu o poveste interesantă, care și-a făcut apariția în momentele când a fost cea mai mare nevoie de el și se pare că și aici își face treaba cu prisosință.

La ce să ne așteptăm săptămâna asta?

A fost o săptămână cu multe lucruri bune și LOL distractiv. Sezonul încă nu este la jumătate, dar clasamentul începe să arate cine sunt echipele tari și cine se bate pentru locul 1. Următoarea săptămână o să ne aducă alte meciuri tari.

Sâmbătă noapte EG o să-și încerce forțele împotriva celor de la C9. Golden Guardians, cu un program ceva mai facil, o să încerce să profite de niște eventuali pași greșiți. FlyQuest o să încerce să obțină o victorie.

O să urmeze mai multe surprize? Câștigătorii vor continua să câștige, iar pierzătorii să piardă? Câteodată așa este în League of Legends, dar factorul surpriză este mereu parte din joc, deci merită să urmărim mai departe.

autor: Alexandru Ionuț

CS2National CS2

DOGGONOGOG ȘI ALLSTARS, LA START PENTRU LORGAR CUP!

Chiar dacă ne aflăm în pauză competițională, jucătorii români rămân în priză. Astăzi debutează Lorgar Cup, cu AllStars și doggonogog pe lista echipelor participante...