De curând s-au ținut meciurile din prima grupă a competiției Lorgar Cup 2023 cu premii totale în valoare de $15.000.

În cadrul grupei A au evoluat ambele echipe românești, allStars și doggonogog. Din păcate, parcursul lor a luat sfârșit aici, întrucât doggonogog a fost eliminată într-un mod dezamăgitor pentru toți fanii români, iar noua echipă allStars nu a fost îndeajuns de pregătită pentru a trece mai departe.

GRUPA ALLSTARS & DOGGONOGOG

Competiția a dispus de 2 grupe a câte 4 echipe, disputate pe 28, respectiv 29 iunie. Meciurile, de tip BO1, se joacă în format GSL, care presupune că în urma primei runde echipele avansează fie în winners bracket, fie în losers bracket. Aici se determină echipa calificată și cea eliminată, în urma cărora are loc un meci decisiv de calificare între cele 2 echipe rămase.

Cele două echipe românești, allStars și doggonogog, au fost plasate în prima grupă. Acestea nu s-au întâlnit din prima rundă a grupei, întrucât allStars s-a duelat cu ECLOT, echipa cehă clasată pe locul 66 mondial.

Doggonogog ar fi jucat impotriva echipei sud-dunărene Katuna, dar, din nefericire pentru noi, cea din urmă a câștigat „la masa verde”, întrucât lauNX si Blytz nu s-au putut prezenta pe server. Mai mult, cei doi jucători n-au reușit să ajungă nici la meciul de eliminare. Ca urmare, superteam-ul românesc a fost eliminat din competiție fără a juca vreo rundă.

În mod evident, ai noștri nu doar că erau favoriți în primul meci, dar aveau chiar șanse maxime de calificare în playoff-uri și implicit de a câștiga întregul concurs.

ALLSTARS 6-16 ECLOT

Întâlnirea a avut loc pe Ancient, hartă pe care Dynamo ECLOT etalează un winrate de 63.7% în 12 ocazii. Deși nu era o hartă deloc străină pentru vechea allStars, noul lot s-a prezentat puțin mai nepregătit, pierzând la scorul de 16-6.

Prima jumătate s-a dovedit a fi una cumplită pentru români, câștigând doar 2 runde pe partea de T. Mai departe, tentativa de revenire pe CT a celor de la allStars nu s-a concretizat, întrucât echipa cehă mai avea de câștigat doar două runde, sarcină care a fost îndeplinită cu ușurință.

În consecință, allStars a căzut în lower bracket unde ar fi avut o luptă pentru supraviețuire cu doggonogog. Din cauza absențelor continue ale jucătorilor lauNX și Blytz, echipa condusă de BTN a fost eliminată. Astfel, allStars a trecut mai departe în meciul decisiv, unde s-a reîntâlnit cu ECLOT, după ce aceștia au pierdut 16-9 contra Katuna în winners bracket.

Meciul 2: ALLSTARS 7-16 ECLOT

Meciul decisiv de calificare s-a disputat pe Vertigo, cu toate că la finalul stagiului de veto allStars ar fi putut alege Ancient pentru a-și corecta greșelile din meciul precedent. Deși au opus ceva mai multă rezistență, meciul a fost din nou controlat cu o oarecare ușurință de către ECLOT, rezultând într-un scor final de 16-7.

Începutul meciului a văzut o echipă allStars mult mai unită, dar situația a luat o întorsătură pe parcursul primei jumătăți când ECLOT a început să recupereze. Din a doua jumătate, meciul s-a transformat iar într-o dominație totală pentru echipa cehă. Ca urmare, allStars a pierdut și a fost eliminată din competiție.

Omul pe care jucătorii allStars îl vor visa noaptea va fi, fără dubii, Dytor, care nu doar că a avut o performanță solidă pe Ancient, dar a avut o prestație magnifică pe Vertigo, cu un HLTV rating de 2.36 și un K/D de 34/12.

Cele 2 echipe românești au fost eliminate în grupe, nereușind să-și adjudece niciun premiu în bani. Celelalte 2 echipe, Katuna și ECLOT, au trecut mai departe în playoff-uri.

Cu toate că nu a fost o seară tocmai fericită pentru allStars, au avut măcar șansa de a căpăta niște experiență în urma duelurilor cu ECLOT. În același timp, doggonogog are nevoie, în continuare, de susținerea fanilor români, întrucât, la final de august, îi așteaptă IESF World Esports Championship 2023 unde vor îmbrăca tricolorul în speranța de a aduce României titlul mondial.

autor: Vlad Matei

International LOLLeague of Legends

Săptămâna 2 din LCS – Răzvrătirea geniilor

Echipele încearcă să-și intre în ritm după scandalul care a amânat începerea sezonului cu două săptămâni, unde asociația jucătorilor din LCS au boicotat RIOT...