Chiar dacă ne aflăm în pauză competițională, jucătorii români rămân în priză. Astăzi debutează Lorgar Cup, cu AllStars și doggonogog pe lista echipelor participante și urmărind câștigarea premiului cel mare de 8000$.

Scurtă recapitulare

Pentru cei care nu au putut urmări calificările la WEC pentru Counter Strike Global Offensive din țara noastră, reamintim că pe lângă șansa de a reprezenta România la Iași, echipa câștigătoare și cea de pe locul doi au primit un spot pentru Lorgar Cup.

Doggonogog, supranumit și „superteam-ul românesc”, format din iM, lauNX, XELLOW, s0und și Blytz, au fost desemnați cei care ne vor reprezenta în cadrul World Esports Championship începând cu 25 august după ce au învins Nexus în semifinalele calificărilor naționale și apoi AllStars în finală.

În paralel, și AllStars, care au ajuns în finală prin victoria contra zzZleepers, au fost recompensați cu un loc la Lorgar Cup.

DOGGONOGOG ÎNLOCUIESC UN JUCĂTOR

Chiar dacă s-au calificat la acest eveniment sub conducerea lui iM, internaționalul român nu va putea să îi ajute pe colegii săi, din motive încă necunoscute. Poate fi vorba de o pauză meritată pentru finalistul Majorului din Paris, însă, pe măsură ce zvonurile unui posibil transfer la Na’Vi s-au întărit, nu excludem nici posibilitatea unei absențe în scop profesional.

În locul său a fost adus BTN, jucător cu o vastă experiență în In-Game Leading și fost coleg cu toți cei 4 jucători. Pentru BTN este printre puținele ocazii când părăsește sigla Nexus, chiar dacă este sub formă de stand-in pentru doar câteva meciuri, el fiind în top 5 când vine vorba de timp petrecut alături de aceeași organizație, conform HLTV.

Companie selectă pentru BTN

ALLSTARS ÎNTR-O FORMULĂ NOUĂ

După ce s-au despărțit de kreaz, Oxygen și ADRON, cei cu care s-au calificat la Lorgar Cup, AllStars au adăugat trei noi nume în componența echipei: CHANKY, fnl și NOR1.

Pentru noua formulă, acest concurs este destul de important, întrucât vine cu o șansă solidă de a demonstra că sunt un upgrade și de a-și pune la punct map pool-ul.

FORMATUL COMPETIȚIEI

Un număr de 8 echipe vor participa, acestea fiind repartizate în 2 grupe de 4. Pe lângă cele 2 reprezentante din țara noastră, observăm nume precum 500 (#49 HLTV), ECLOT (#66), IKLA UA, Enterprise, Katuna și SINNERS Academy.

Toate meciurile din grupă vor fi de tip Best of 1, astfel încât primele două echipe din grupă să treacă mai departe către semifinale.

Începând cu fazele eliminatorii (semifinale și finale) câștigătoarea fiecărei partide va fi decisă după un meci Bo3, iar echipele învinse din fiecare semifinală vor mai juca un meci, pentru a se stabili ocupanta locului 3.

15.000$ este prize pool-ul pus la bătaie de organizatori, 8000$ mergând spre câștigători, 4500$ către echipa de pe locul 2 și 2500$ la locul al treilea.

AllStars și doggonogog se află în aceeași grupă și își vor începe parcursul astăzi, începând cu orele 18:00 (AllStars vs ECLOT) și 19:00 (doggonogog vs Katuna). Ambele au șanse mari de a trece mai departe către semifinale, doggonogog fiind chiar printre favoriți pentru câștigarea trofeului.

Urăm mult succes tuturor celor 10 români angrenați în Lorgar Cup și vom reveni cu evoluția acestora!

autor: Alexandru Bănescu

International LOLLeague of Legends

Săptămâna 2 din LCS – Răzvrătirea geniilor

Echipele încearcă să-și intre în ritm după scandalul care a amânat începerea sezonului cu două săptămâni, unde asociația jucătorilor din LCS au boicotat RIOT...