Noul sezon din LCS a început pe data de 14 iunie și odată cu acesta a venit și debutul lui “Răzvan” ca antrenor principal al echipei Evil Geniuses.

Sezonul de vară al campionatului de League of Legends din America o să se desfășoare pe parcursul a 6 săptămâni, la finalul acestora 8 dintre cele 10 echipe avansând în playoff-uri, acolo unde vor lupta pentru trofeul LCS și un loc la Worlds 2023.

Răzvan este primul antrenor din LCS care debutează cu un perfect game

În prima zi din campionat, Evil Geniuses au reușit să îi învingă pe cei de la NRG, organizație care a revenit în acest an în LCS, după ce echipa CLG s-a desființat. Acest meci a fost mai mult decât o simplă victorie, deoarece Evil Geniuses a reușit să facă un meci perfect, mai exact adversarii acestora nu au reușit să distrugă nici o turetă și nici măcar un campion din echipa EG nu a murit în întreg meciul.

Începutul perfect de campionat a continuat și în cea de-a 2-a etapă din prima săptămână, EG reușind să câștige contra Golden Guardians, echipă care a terminat pe locul 2 sezonul trecut în LCS, participând și la MSI.

Meciul a fost unul destul de strâns, însă EG au reușit să se impună într-un final printr-un efort colectiv, în special support-ul “Eyla” care nu a murit deloc pe parcusul meciului și a reușit să își asiste echipa la aproape toate kill-urile. Din păcate, ultima zi din prima săptămână a adus prima înfrângere pentru echipa condusă de “Razvan”, împotriva celor de la Dignitas.

Cu toate că au pierdut acest meci, EG a reușit să conducă marea majoritate a timpului, finalul însă aparținând organizației Dignitas care a reușit să “fure” partida.

Din fericire, meciul cu DIG nu a rămas foarte mult în amintirea celor de la EG, iar în primul meci avut din cea de a 2-a săptămână au reușit o victorie categorică în fața celor de la 100T.

A urmat meciul contra celor de la FlyQuest, un meci cu o încărcătură emoțională mai mare pentru “Eyla” care a fost înlocuit la sfârșitul sezonului în FLY, chiar de către fostul support al EG, “Vulcan”. Evil Geniuses au reușit să câștige clar și acest meci, demonstrând că sunt o echipă într-o formă excelentă.

Ultimul meci din cea de-a doua săptămână a adus un test foarte important pentru “Răzvan” și echipa sa. Meciul contra celor de la Team Liquid avea să decidă care dintre cele două echipe o să împartă primul loc alături de Cloud9, acestea având înaintea înfruntării scorul general de 4 victorii și o înfrângere.

Evil Geniuses au reușit să iasă învingători și din acest meci și să sfârșească cea de-a 2-a săptămână pe primul loc, la egalitate cu Cloud9, amândouă având 5 victorii și o înfrângere. “Răzvan” a reușit să construiască într-un timp relativ scurt o echipă care arată foarte bine și care poate să spere la un sezon cu multe reușite.

FlyQuest surpriza neașteptată din acest sezon

FlyQuest a terminat sezonul trecut dezamăgitor, nereușind să se califice la MSI sau să lupte pentru titlul LCS. Una dintre favoritele analiștilor și a comunității, datorită jucătorilor aduși din Coreea de Sud, precum mid laner-ul “VicLa” sau ADC-ul  „Prince”, are un început de sezon absolut dezastruos.

Din cele 6 meciuri jucate, aceștia nu au reușit să câștige nici măcar un meci, iar în acest moment se află pe ultimul loc, la două victorii distanță de locul 9. FlyQuest are la dispoziție 4 săptămâni pentru a se redresa și a reuși cel puțin o calificare în playoff-uri. Ratarea acestora ar însemna un dezastru total și încă o super echipă care nu reușește să se impună în lumea League of Legends-ului.

După aceste rezultate foarte bune l-am întrebat pe Răzvan cum se simte după un debut perfect și faptul că se află pe primul loc după primele două săptămâni.

Răzvan: “Sunt mulțumit de rezultatele curente. Este începutul unui proces promițător în care mulți oameni din domeniu nu au crezut. O să continui să vreau mai mult atât de la mine, de la echipă, cât și de la ceilalți membri din staff. Deocamdată jucăm cu foarte multă agresivitate, ceea ce mă încântă maxim, după cum s-a văzut în EG Files. Mai trebuie să lucrăm la capitolul răbdare, cum s-a văzut în meciul vs Dignitas.”

A 3-a săptămână din LCS o să înceapă pe 29 iunie, iar primul meci al serii, de la ora 00:00, o să fie Evil Geniuses vs TSM.

autor: Bogdan I.

CS2National CS2

DOGGONOGOG ȘI ALLSTARS, LA START PENTRU LORGAR CUP!

Chiar dacă ne aflăm în pauză competițională, jucătorii români rămân în priză. Astăzi debutează Lorgar Cup, cu AllStars și doggonogog pe lista echipelor participante...