Un număr record de 9 români sunt calificați la RMR, ultimul obstacol înaintea primului Major de CS2.

Dacă volt (GamerLegion) era deja calificat datorită prestației celor de la GL la Majorul din Paris, iar iM a trecut fără emoții de Closed Qualifier alături de Na’Vi, Nexus, adamS și regali au avut de trecut și prin focurile calificărilor “Open” pentru a ajunge aici.

De altfel, calificarea Nexus la RMR reprezintă cea mai mare performanță a unei echipe de Counter-Strike formată exclusiv din români din istoria țării noastre.

Care este componența celor 2 RMR-uri?

Din cele 32 de echipe din toată zona Europei + zona CIS care vor veni la București în perioada 14-22 februarie, doar 17 se vor califica la Majorul din Copenhaga.

Sistemul este deja familiar atât românilor care au trecut prin Closed Qualifier, cât și fanilor. Sistemul Swiss presupune două grupe de 16 echipe, iar regula este simplă: câștigi 3 meciuri, te-ai calificat, pierzi 3 meciuri și ești eliminat.

În prima rundă, echipele se înfruntă în funcție de poziția pe care o ocupă în clasamentul mondial realizat de cei de la Valve și care poate fi consultat în permanență aici.

Nexus împotriva celei mai titrate organizații din istorie

Ani întregi, Astralis a dominat scena de Counter-Strike, câștigând nu mai puțin de 3 Majoruri consecutive și 4 în total. Echipa care îl mai are în componență doar pe device din lineupul legendar care a reușit să câștige și primul Intel Grand Slam din istorie a fost, în ultima vreme, o umbră a organizației pe care nimeni nu voia să o întâlnească la Major.

Cu toate acestea, danezii vor să redevină un actor important în Top 5-ul mondial cu transferurile lui jabbi și stavn, doi jucători de la rivala Heroic care au fost incluși în Top 20-ul jucătorilor din 2023 alcătuit de HLTV.

De altfel, așa cum a remarcat Maniac, Astralis sunt echipa cu cei mai mulți jucători care au fost incluși în topul anului trecut.

Nexus vor avea un obstacol imens în prima partidă, dar există și motive reale de speranță în tabăra românească. În primul rând, meciurile care nu sunt pentru eliminare sau pentru calificare se joacă în format Best of 1, iar oportunitatea de a învinge un adversar de Top 10 mondial este mult mai mare într-un Bo1 decât într-un Bo3.

În al doilea rând, Astralis n-au trecut chiar fără emoții de Closed Qualifier, ci abia după ce au pierdut cu 1-2 un Bo3 împotriva AMKAL, echipă aflată în afara Top 30-ului, semn că nu sunt un Goliat imposibil de făcut a sângera.

În al treilea rând, analiștii internaționali se așteaptă de la noul Astralis să fie o echipă cu jucători mult prea pasivi, lipsiți de inițiativă în momente cheie ale unei runde. Va fi interesant de văzut cum stilul de joc al Nexus se va mula pe cel al danezilor.

Nu în ultimul rând, probabil cel mai important duel de pe server va fi cel dintre XELLOW și device, unul dintre cei mai buni jucători, nu numai polari, din istorie. Pe hârtie, pare un rezultat clar, dar XELLOW a dobândit experiență de tier 1 odată cu perioada jucată la Sprout și cunoaște cerințele unei partide împotriva unuia dintre cei mai buni. Mai mult decât atât, românul are deja experiența unui RMR la care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale, chiar dacă Sprout n-au reușit calificarea la Major.

XELLOW este la a doua participare la RMR - a fost aproape de calificarea la Paris Major alături de Sprout
XELLOW, cel mai bun jucător al Nexus în Closed Qualifier (sursa: HLTV)

Duel românesc din prima rundă: iM vs adamS

iM și adamS fac parte din două echipe care au impresionat la Closed Qualifier. Dacă de la Na’Vi ne așteptam cu toții să treacă, dar nu băgam mâna în foc că o să reușească cu 3-0, KOI au făcut victime impresionante: 16-14 vs Heroic și 13-10 vs Team Spirit, ambele fiind echipe care au trecut apoi la RMR și de la care analiștii se așteaptă să le vedem la Majorul din Copenhaga.

Na’Vi și KOI joacă în prima rundă, iar unul dintre români va fi nevoit să înceapă drumul de la RMR din bracketul de 0-1 dintr-o grupă din care mai fac parte nume precum FaZe, Virtus Pro, G2 sau Falcons. Scary.

Început perfect de an pentru iM și Na'Vi (sursa: HLTV)

Reeditarea finalei Majorului din Paris - prima rundă a RMR, Vitality vs GL

volt și GamerLegion nu au fost nevoiți să treacă prin stresul caificărilor Open și Closed, dar vor fi nevoiți să înceapă RMR-ul împotriva celei mai bune echipe din lume, Vitality.

În aceeași grupă, regali (OG) va întâlni Apeks în prima rundă, un adversar care pare departe de forma pe care au avut-o la Paris acolo unde au ajuns până în semifinale, motiv pentru care și ei au fost calificați direct la RMR.

Toate meciurile primei runde de RMR

autor: Vlad Nagîț