În urmă cu o săptămână a început split-ul de iarnă din League of Legends European Championship (LEC). Spre deosebire de anul anterior, faza grupelor și playoff-ul au fuzionat într-o singură etapă cu double-elimination. Astfel, conform Lolesports, echipele care vor juca una împotriva celeilalte în Upper Round 1 nu se vor întâlni din nou în Lower Round 2.

Cum arată clasamentul după prima săptămână?

Singura echipă care a rămas undefeated după prima săptămână din Winter Split este SK Gaming. Echipa formată din Irrelevant, ISMA, Nisqy, Exakick și Doss a reușit să se impună împotriva echipelor Rogue, MAD Lions KOI și Fnatic.

În ciuda a ce se așteptau fanii în offseason, Karmine Corp și Team Vitality au avut un început de sezon destul de dramatic, astfel încât acestea nu au reușit să câștige niciun meci, aflându-se în acest moment la coada clasamentului. MAD Lions KOI, Team BDS, Team Heretics, Fnatic și G2 se află pe cel de-al doilea loc cu două victorii și o înfrângere, iar GIANTX și Rogue au scorul de 1W2L.

Momente remarcabile din Week 1

Conform Esports Charts, meciul dintre MAD Lions KOI și Karmine Corp de pe 15 ianuarie a fost cel mai vizionat meci, acesta fiind urmărit de circa 740.000 de telespectatori. Acest număr de vizualizări nu a mai fost atins în LEC din anul 2021.

Este de menționat faptul că meciul s-a sfârșit cu victoria echipei spaniole și, totodată, am avut parte și de primul pentakill din acest an, care a fost dat de ad carry-ul Supa de la MAD Lions, care a fost desemnat și MVP-ul disputei.

Ce meciuri vor avea loc în această seară?

LEC revine în această seară de la ora 18:00 cu următoarele meciuri: Team Vitality vs Rogue, Team Heretics vs SK Gaming, G2 Esports vs MAD Lions KOI, Team BDS vs Fnatic și Karmine Corp vs GIANTX. Meciurile vor putea fi urmărite pe lolesports.com sau pe canalele oficiale LEC de YouTube și Twitch.

autor: Diana E.

Banner articol – Lolesports