Rezultate mixte pentru românii angrenați în Qualifierul “Closed” în prima zi de Swiss Stage. Dacă iM și Na’Vi au urmat așteptările fanilor și analiștilor și n-au avut emoții în cele două partide, pentru Nexus au fost două teste importante din care au ieșit fără victorie, dar cu speranțe de revenire.

Na'Vi, derby vs Virtus Pro, premiul pentru un început perfect

Pentru iM și echipa, primele meciuri oficiale ale anului au început cum nu se poate mai bine. Chiar dacă au intrat greu în prima partidă, scorul de la jumătate fiind 6-6 împotriva ECSTATIC pe Inferno, echipa de pe locul 4 mondial nu a mai dat nicio șansă adversarilor danezi odată trecuți pe partea de tero. Scor final 13-6 și Na’Vi urcau în bracketul de 1-0, acolo unde întâlneau câștigătorii meciului dintre Nexus și 9 Pandas.

Fiindcă Nexus n-au reușit să pună prea multe probleme echipei de pe locul 21 în clasamentul HLTV (pe larg, mai jos), Na’Vi au înfruntat în bracketul de 1-0 pe 9 Pandas pe Anubis. Mihai & co. s-au aflat în permanență în controlul partidei împotriva lui Seized, fostul jucător al organizației din Ucraina. Încă un scor de 13-6 și Na’Vi respectă așteptările tuturor, avansând în 2-0.

Toate meciurile de avansare sau de eliminare sunt în format Best of 3, iar cele două meciuri de calificare ale Closed Qualifierului A nu pot fi văzute decât ca adevărate partide de foc:

  • Na’Vi vs Virtus Pro – 19 ianuarie, ora 18:00, într-un meci demn de Playoffuri de Major, nu de Closed Qualifier, între locurile 4 și 5 din clasamentul mondial
  • Cloud9 vs BetBoom – 19 ianuarie, ora 18:00 – nafany, IGL-ul BetBoom, caută revanșa împotriva fostei sale echipe de la care a fost înlăturat pentru a se face loc pentru electronic, Perfecto și Boombl4

Nuke, principalul dușman al Nexus - la un pas de eliminare

Era clar pentru toată lumea că nivelul de joc al echipelor de la Closed Qualifier este mult mai ridicat decât orice au întâlnit Nexus în calificări, iar primul test important a venit chiar din prima partidă.

Prima echipă formată exclusiv din români care a ajuns atât de departe în drumul către un Major au avut de înfruntat 9 Pandas, o echipă rusă care a încheiat anul 2023 cu rezultate notabile, câștigând chiar și un LAN desfășurat în Belgrad cu prizepool de 100.000 de dolari, performanță care i-a urcat până pe locul 21 HLTV.

Meciul a început perfect pentru ai noștri care au obținut rapid 4 runde pe partea de tero, considerată clar mai dificilă pe Nuke. De acolo, însă, momentumul s-a schimbat complet, 9 Pandas apăsând accelerația și câștigând 13 runde consecutive.

“Căzuți” în bracketul de 0-1, Nexus au jucat împotriva ECSTATIC și, din nou, vetoul i-a îndreptat către Nuke, o hartă pe care, istoric vorbind, nu e prea distractiv s-o joci împotriva unei echipe formate exclusiv din danezi.

Începutul partidei a urmat același scenariu ca al meciului vs 9 Pandas – 4-0 pentru Nexus pe partea de tero, revenire a adversarilor și 8-4 pentru aceștia la pauză.

Din fericire, românii au încercat revenirea în meci câștigând și a doua rundă de pistoale și rundele de force și eco aferente, însă nu a fost de ajuns pentru a-i împinge către cele 13 runde decisive. Danezii au câștigat la limită, 13-11, și au trimis Nexus în bracketul de “do or die”, 0-2.

  • Nexus vs Sinners (#42 HLTV) – 19 ianuarie, ora 21:00 – meci Best of 3 de supraviețuire, câștigătorii avansează în bracketul de 1-2, pierzătorii sunt eliminați

adamS, regali și adeX - câte o victorie și o înfrângere

Plecat cu șansa a doua în meciul împotriva noii senzații donk și a lui Shiro, unul dintre cei mai buni jucători din lume în ultimii ani, adamS a făcut un meci mare pentru KOI, reușind chiar și un clutch 1v3 la scorul de 10-9.

@101hp Victorie pentru românul adamS împotriva locului 13 mondial, Team Spirit, în prima rundă a Closed Qualifierului pentru Major! #cs2 #cs2romania #pglmajor #cs2major ♬ sunet original - 101hp

Din păcate, însă, KOI au pierdut partida a doua în care plecau drept favoriți împotriva AMKAL (locul 38 mondial) cu 10-13 pe Vertigo, iar ziua cu numărul 2 îi găsește în bracketul de 1-1. Tot în bracketul de 1-1 sunt și OG și IKLA, echipele lui regali și adeX.

IKLA au învins Aurora cu 13-10, dar au pierdut mai apoi cu același scor versus Eternal Fire, în timp ce regali&co. n-au reușit să facă față Cloud9 în primul meci, pierdut cu 5-13, dar s-au revanșat în partida a doua cu 13-10 vs JANO.

Dat fiind că toate cele 3 echipe se află în bracketul de 1-1, meciurile acestora din runda 3 nu sunt nici de calificare, nici de eliminare, deci vor fi jucate tot în format Best of 1.

  • KOI vs Heroic – 19 ianuarie, ora 17:00
  • OG vs 3DMAX – 19 ianuarie, ora 17:00
  • IKLA vs PERA – 19 ianuarie, ora 17:00

Unde pot fi vizionate meciurile?

Ca de obicei, Jaxi, Pop și Werty vor transmite meciurile românilor prin rotație, în timp ce meciurile Nexus pot fi văzute chiar și pe canalul acestora de Youtube, Nexus Media.

 

autor: Vlad Nagîț

CS2International CS2National CS2

Programul românilor la Major Closed Qualifier

Este pentru prima dată în istorie când o echipă formată exclusiv din români ajunge atât de departe în calificările pentru cea mai prestigioasă competiție...