Este pentru prima dată în istorie când o echipă formată exclusiv din români ajunge atât de departe în calificările pentru cea mai prestigioasă competiție pe care o oferă scena de Counter-Strike. Chiar și fără calificarea celor de la Nexus din ultimul Open Qualifier, seria de Closed Qualifier ar fi fost de mare interes pentru fanii din țara noastră: iM (Na’Vi), adamS (KOI), regali (OG) și adeX (IKLA) încearcă avansarea la RMR, acolo unde îi așteaptă deja volt (GamerLegion).

Nexus, grupă dificilă

Calificările Closed se vor desfășura în sistem Swiss. Ce înseamnă asta? 16 echipe în Closed Qualifier A și 16 echipe în Closed Qualifier B vor încerca să obțină 3 victorii pentru a se califica. 3 înfrângeri, în schimb, aduc eliminarea.

Factorul interesant al sistemului Swiss este că, în permanență, joci împotriva unei echipe care are același număr de victorii ca tine, deci chiar și în cazul unei înfrângeri în prima partidă, în teorie “cazi” într-o urnă mai ușoară de unde te poți redresa.

Pe hârtie, grupa în care avem cei mai mulți români este și cea mai dificilă. Nexus și regali trebuie să se afle în top 8 pe lângă Na’Vi (locul 4 mondial), Virtus Pro (#5), Cloud9 (#9) și BIG (#16).

Pe cealaltă parte, adamS (KOI) și adeX (IKLA) au parte doar de MOUZ din top 10 mondial, mixul european fiind pe locul 3 în lume, dar împart grupa cu nume legendare ale CS-ului danez: Astralis, Heroic și Preasy (dupreeh, roeJ, refrezh). Bineînțeles, și Spirit cu noua senzație donk și noul transfer Shiro par un pariu sigur că vor avansa din Closed Qualifier B.

Meciuri de debut și program

În ordine cronologică, meciurile de interes pentru români sunt:

Meciurile primei etape se vor juca în format Best of 1. Runda 2 se va juca tot în această seară după încheierea tuturor partidelor din prima rundă, runda 3 va fi jucată mâine (19 ianuarie), în timp ce rundele 4 și 5 care vor conține doar partide de tip Best of 3 vor fi jucate pe 20 ianuarie.

Rezultatele, precum și orele de începere ale meciurilor din rundele viitoare, pot fi consultate în permanență pe hltv.org, dar vă vom ține la curent cu rezultatele alor noștri și pe pagina noastră de Instagram.

Unde pot fi vizionate meciurile?

În timp ce meciurile Nexus pot fi urmărite chiar pe pagina lor de Youtube, partidele celorlalți 4 români vor putea fi urmărite prin rotație pe canalele lui Jaxi, Pop și Werty.

 

Mult succes tuturor românilor, sperăm la câteva zile istorice care să îi ducă pe toți la etapa RMR care se va juca LAN la București luna viitoare!

 

autor: Vlad Nagîț