Primele meciuri de Tier 1 ale anului au adus rezultate total diferite pentru cei doi români care participă la BLAST Spring Groups în căutarea unei calificări la BLAST Spring Final.

Na’Vi au învins Complexity după ce au fost conduși cu 0-5 și 9-12 pe prima hartă, Overpass, și cu 4-8 pe cea de-a doua hartă, Anubis.

Regali și OG, pe de altă parte, au avut parte de un meci de coșmar împotriva celei mai bune echipe din lume: au pierdut prima hartă (pe care chiar ei au ales-o) cu 0-13 și nici a doua hartă nu le-a adus prea mult noroc, fiind pierdută cu 7-13.

Na'Vi continuă începutul perfect de an

După ce au trecut de Closed Qualifierul pentru Major cu un scor perfect de 3-0, Na’Vi au venit la grupele BLAST Spring drept favoriți la cele două locuri care trec mai departe în grupa din care mai fac parte G2, Complexity și NiP.

Cu toate acestea, meciul împotriva Complexity a început cum nu se poate mai rău, iM și echipa văzându-se conduși cu 5-0 pe partea de CT a Overpass. Chiar dacă echipa lui Mihai a redresat situația, tot s-au văzut puși în situația de a apăra 3 șanse ale americanilor de a închide prima hartă.

La scorul de 12-9 pentru Complexity, iM a făcut o rundă mare și a ajutat echipa să împingă harta în Overtime, acolo unde Na’Vi și-au continuat forma și au câștigat 16-14.

@101hp iM trimite în Overtime prima hartă vs Complexity! #cs2 #cs2romania #blastspringgroups ♬ AntiHero - CaiNo

Anubis a fost cea de-a doua hartă, aleasă fiind de Na’Vi. Considerată a fi cea mai T sided hartă din map poolul actual, Complexity au ales să înceapă harta pe partea mai avantajoasă, cea de tero.

Astfel, la pauză, din cauza unor runde în care iM și echipa n-au putut să-și formeze o economie stabilă, Na’Vi erau conduși cu 8-4. Pe propria parte de tero, însă, au demonstrat de ce au ales Anubis, reușind să câștige 9 runde consecutive. 13-9 și Na’Vi vor înfrunta G2 pe 23 ianuarie de la ora 13:00 pentru calificarea din grupă.

Cele mai importante momente ale meciului dintre Na’Vi și Complexity:

OG pierd 17 runde la rând versus Vitality

Chiar dacă și-au îndeplinit principalul scop pe luna ianuarie, acela de a se califica la RMR, OG au început grupele BLAST cu o înfrângere usturătoare.

Regali și echipa au făcut cu greu față echipei de pe locul 1 mondial, Vitality, și s-au văzut învinși pe harta pe care chiar ei au ales-o fără să obțină măcar o rundă.

Nici harta 2 nu a început mai bine, OG fiind conduși cu 4-0, dar după 9-3 la pauză, au reușit totuși să obțină 7 runde împotriva Zywoo&co.

Nu sunt motive de îngrijorare pentru regali și OG, dat fiind faptul că BLAST Spring Groups este mai degrabă un turneu de pregătire și de închegare a echipei înainte de participarea la RMR și, în continuare, prioritatea echipei este calificarea la Major.

Highlights de la OG vs Vitality:

Ce urmează pentru iM și regali?

Na’Vi vor juca împotriva G2 pentru a se califica în finala grupei pe 23 ianuarie de la ora 13:00 în cel mai greu test pentru iM și echipa de la începutul anului și până acum.

OG, în schimb, sunt cu un pas eliminați de la BLAST, fiind nevoiți să câștige meciul de pe 23 ianuarie (ora 20:30) împotriva Falcons sau Astralis pentru a-și păstra șansele de calificare la BLAST Spring Final.

 

autor: Vlad Nagîț