Finalul sezonului regulat din LCS care a avut loc pe 22 iulie a adus pentru Răzvan și Evil Geniuses o calificare în playoff-uri și o șansă de calificare la Worlds 2023. Mai mult decât atât, echipa antrenorului român a reușit să termine pe locul trei sezonul regulat, la doar o victorie distanță de primele două locuri, având un scor final de 12 victorii și 6 înfrângeri.

Evil Geniuses au trecut cu emoții de primul meci din playoff

În lipsa antrenorului Răzvan, care a lipsit din arenă din cauza unor probleme de sănătate, EG au reușit să treacă de TSM, după o serie bo5 decisă în ultimul meci. Primul meci a fost câștigat de către TSM în aproximativ 25 de minute, EG răspunzând cu aproape aceeași monedă în meciul doi.

Aceștia au reușit să egaleze situația la general după un meci de 30 de minute, în care top laner-ul Revenge a reușit să facă un pentakill cu Jax. Cel de-al treilea meci a fost foarte asemănător cu meciul doi, EG reușind să se impună din nou în 30 de minute, în special datorită unei perfromanțe fantastice din partea mid laner-ului Jojopyun și adc-ului UNF0RGIVEN. TSM și-au revenit în meciul cu numărul patru și au reușit să își învingă adversarii în aproximativ 27 de minute și să împingă această serie în meciul decisiv.

Spre bucuria noastră, meciul decisiv a fost lipsit de emoții pentru fanii EG. Aceștia au dominat tot meciul, reușind să distrugă nexus-ul inamic după doar 21 de minute, având un gold lead de aproximativ 15k. Astfel, jucătorii lui Răzvan i-au oferit un cadou plăcut acestuia în lipsa sa, urmând să aibă următorul meci contra Cloud9, câștigătoarea sezonului regulat.

Team Liquid ajunge în Loser’s Bracket

Team Liquid, una dintre cele mai titrate și iubite organizații din America, continuă să nu își găsească forma în League of Legends. După numeroase schimbări și încercări de a-și găsi un stil propriu alături de care să se bată pentru titlul LCS, TL se îndreaptă către un nou sezon mediocru.

Cu toate că au avut un rezultat decent în sezonul regulat, locul patru, primul meci din playoff a fost un total dezastru. Noua echipă din LCS, NRG, au fost adversarii care au trimis TL în Loser’s Bracket după ce i-au învins cu scorul de 3-1.

Primele două meciuri TL au opus destul de puțină rezistență și foarte rare au fost momentele în care aceștia se puteau mândri că ar conduce jocul. Așa că NRG se aflau, după aproximativ o oră de joc, la o singură victorie distanță de a avansa în următoarea fază. Cel de-al treilea meci a adus singura victorie a echipei TL, după un meci de 35 de minute, destul de echilibrat, dar la finalul căruia fanii celor de la Liquid puteau începe să spere într-un reverse sweep.

Totuși, la finalul celor 30 de minute din meciul patru, NRG spulberau speranțele fanilor TL și se bucurau de reușita lor. Astfel, TL urmează să întâlnească 100T, într-un meci decisiv, pierzătorul urmând să își încheie anul competitional în cazul unui eșesc. NRG se vor duela cu surpriza plăcută a sezonului trecut și de ce nu, și a acestui sezon, Golden Guardians, pentru un loc în semifinalele LCS.

Evil Geniuses vs Cloud 9 pentru un loc în semifinalele LCS

Sezonul celor de la Evil Geniuses până în acest moment este unul foarte reușit. Reușind să termine pe “podium” în sezonul regulat și victoria, la limită, împotriva celor de la TSM, îi situează într-o postură foarte bună, având în vedere așteptările experților de la începutul sezonului. Totuși, următorul adversar al echipei conduse de Răzvan este cea mai puternică echipă din LCS din ultimul timp, Cloud 9.

Un test important, dar nu fatal, pentru antrenorul român și echipa sa, se vede la orizont. O victorie aici o să demonstreze că Evil Geniuses pot spune că sunt una dintre cele mai bune echipe din LCS, iar locul din semifinală pe care îl oferă această serie poate să fie un boost de încredere foarte important pentru aceștia.

În cazul unui eșec, EG sunt nevoiți să parcurgă partea de jos a bracket-ului pentru a ajunge la fazele finale ale competiției. Seria bo5 dintre EG și C9 este programată pe 6 august de la ora 00:00, pe canalul de Twitch a celor de la LCS.

autor: Bogdan I.