Campionatul european revine în această seară de la 19:00 cu runda 1 din lower bracket, și anume cu lupta dintre Fnatic și Team Heretics care se va desfășura într-o serie de best of 5. Echipa care va pierde, va fi eliminată din competiție, iar cea care câștigă va juca cu Excel în runda a doua din lower bracket.

Ce echipă și-a asigurat locul în finală?

După ce a învins Excel Esports într-o serie surprinzătoare în urmă cu o săptămână, G2 Esports a reușit să ajungă în finală pentru a treia oară în acest an, urmând să își afle adversarul sâmbătă seară. Finala split-ului de vară din LEC se va desfășura duminică începând cu ora 19:00.

În ceea ce privește LEC 2023 Season Finals, au fost stabilite patru dintre cele șase echipe care vor lua parte din această etapă a turneului, astfel: G2 Esports, fiind câștigătoarea din Winter Split, MAD Lions, câștigând split-ul de primăvară, iar Team BDS și SK Gaming, având îndeajuns de multe puncte de campionat încât să se califice. Celelalte două echipe vor fi anunțate odată cu finalizarea split-ului de vară.

Este de menționat faptul că LEC Season Finals va începe pe 19 august și se va încheia pe 10 septembrie cu finala de la Montpellier. Locurile 1, 2 și 3 se vor califica la Worlds 2023, iar locul 4 va merge mai departe și va juca la Worlds Qualifying Series 2023, aceasta fiind o serie de best of 5 care va avea loc între locul 4 din LEC și locul 4 din LCS.

Fnatic vs Team Heretics

Seria din această seară este una mult așteptată, ambele echipe fiind unele de temut, reușind să ajungă în top 4 în Summer Split. Când acestea s-au întâlnit în sezonul regulat, meciul s-a sfârșit cu victoria echipei Fnatic, deși scorul a fost unul foarte strâns până în minutul 30.

După aceea, Fnatic a inițiat un teamfight pe midlane și a reușit să-i elimine pe Jankos și Vetheo, iar acest fapt i-a adus un avantaj destul de mare echipei pentru a da push și a distruge nexus-ul inamic.

Va rămâne de văzut care echipă este mai puternică și cine se va întâlni cu Excel Esports în runda a doua din lower bracket. Vă puteți urmări favoriții integral pe lolesports.com, dar și pe twitch.tv și YouTube.

autor: Diana E.