Sezonul regulat din LCK se îndreaptă spre final, rămânând doar două săptămâni până vom afla cine este încoronat drept câștigătorul split-ului de vară. Spre deosebire de ulimele split-uri, LCK ne oferă o adevărată cursă specială, cu actori principali, două echipe la care nu multă lume se aștepta.

Este vorba despre KT Rolster și Gen G. În timp ce acestea se bat pentru primul loc, favorita de la începutul sezonului, T1, este într-o continuă pantă descendentă din cauza acidentării lui Faker.

KT Rolster revine sub lumina reflectoarelor după mult timp

Începuturile din LCK ne-au oferit un derby clasic, actualele KT și T1 erau principalele favorite la câștigarea campionatelor, fiind mereu într-o cursă strânsă. Totuși, în timp ce T1 aveau un succes extraordinar atât național, cât și internațional, KT și-au pierdut din relevanță ajungând o echipă de mijlocul clasamentului.

Totuși, aceștia au revenit în forță, având în compoziție o echipă formată doar de jucători din “vechea gardă”. În timp ce toate echipele din LCK au promovat jucători tineri, KT au format o echipă din jucători cu experiență, precum mid laner-ul BDD, ADC-ul Aiming sau top laner-ul Kiin. Pariul lor s-a dovedit unul mai mult decât câștigător, aceștia afându-se pe primul loc în acest moment în Coreea de Sud cu 14 victorii și o singură înfrângere.

De mult timp KT Rolster nu s-au aflat într-o astfel de poziție și putem asista la revenirea lor pe scena internațională a League of Legends-ului după mulți ani de pauză. Cea mai recentă victorie a acestora a fost în 26 iulie, contra celor de la KDF, cu scorul de 2-0.

Gen G rămâne la fel de consistentă ca și sezonul trecut

Adversara principală a celor de la KT sunt cei de la Gen G care continuă forma bună din sezonul trecut și de la MSI. Dacă sezonul trecut Gen G s-au duelat contra cei de la T1 pentru câștigarea trofeului, aceștia sunt pregătiți să facă față ascensiunii celor de la KT Rolster.

Având același scor ca aceștia, 14 victorii și o singură înfrângere, Gen G pare că sunt echipa pregătită să îi înlocuiească pe cei de la T1 la câștigarea trofeelor. Promovarea din academie a ADC-ului Peyz și sinergia dintre veteranulu Peanut cu talentatul Chovy, au reușit să transforme Gen G într-o echipă consistentă care se poate duela de la egal la egal cu orice echipă din lume.

Jungler-ul Peanut se apropie de zece ani ca jucător profesionist și demonstrează că în esports vârsta este doar un număr. Câștigarea unor trofee acum ar putea să îl facă pe acesta să intre în discuția pentru unul dintre cei mai importanți jucători din istoria LCK. Ultima victorie a celor de la Gen G a fost în 26 iulie, atunci când i-au distrus pe cei de la LSB. Această victorie a fost și cea cu numărul 400 pentru Peanut, care a ajuns pe locul 3 la cele mai multe victorii din LCK.

T1 nu își găsesc ritmul după accidentarea lui Faker

T1 se situează în acest moment pe locul cinci în clasament, având același număr de victorii și de înfrângeri, câte șapte pentru fiecare. Acest lucru se datorează accidentării legendarului Faker.

Aceștia par că și-au pierdut motorul principal și nu se regăsesc deloc. Putem spune clar că cea mai titrată echipă din LCK, poate chiar din lume, trece printr-o criză greu de crezut. Dacă anul trecut au pierdut la limită finala Worlds, în fața celor de la DRX, T1 nu au realizat nicio schimbare, mizând pe faptul că echipa a funcționat aproape perfect și vor reuși sezonul viitor să cucerească trofeul.

Totuși, întâmplarea a făcut ca Poby, un midlaner tânăr de doar 17 ani, să fie promovat la echipă. Astfel T1, și-au pierdut shot caller-ul principal și de atunci sunt de nerecunoscut. Datorită începutului bun de sezon și puținele meciuri din split care au mai rămas le oferă totuși celor de la T1 o șansă bună pentru calificarea în playoff-urile LCK, însă echipa arată mai rău ca niciodată.

Pe lângă asta, recent au rămas și fără antrenorul principal, care s-a despărțit de echipă la scurt timp după accidetarea menționată anterior. Dacă T1 vor reuși să își salveze split-ul sau vor rata calificarea la Worlds, care s-ar anunța un dezastru total, rămâne un mister la care îi vom afla răspunsul săptămâniile viitoare.

Sezonul regulat din LCK o să se încheie pe 6 august, rămânând doar două săptămâni de meciuri.

Cursa pentru primul loc este strânsă, iar fiecare echipă din turneu continuă să se bată pentru un loc care să le asigure prezența în playoff-uri. Patru echipe se află în acest moment cu 4 victorii, iar fiecare meci cântărește aproape cât o calificare. Cursa se anunță una încinsă care o să dureze până în ultima zi.

autor: Bogdan I.