Considerate cele mai puternice campionate de League Of Legends, LPL și LCK ne-au oferit o săptămână plină de meciuri interesante. Astfel, am reușit să vedem la treabă noile echipe sau anumiți rookie cu un potențial uriaș și multă dorință de afirmare pe scena principală a League Of Legends-ului.

Weibo Gaming 2 – 1 Top Esports

Tian, Rookie, TheShy, Xiaohu, Crisp, sunt 6 foști câștigători de Worlds, care s-au întâlnit în “Match of the Week” din LPL. Talentul uriaș pe care îl au aceste două echipe este unul imens, amândouă fiind considerate ca potențiale câștigătoare a acestui split. Weibo a reușit să câștige detașat prima mapă, având la final de meci un gold lead de peste 11k.

De menționat este că TheShy, considerat de mulți ca cel mai talentat top laner din lume, a jucat în al doilea meci, Nidalee optând pentru Grasp și un build AD. Acest “dark technology” folosit de către TheShy nu a funcționat aproape deloc, iar TOP au profitat de ocazie pentru a câștiga a 2-a hartă.

A urmat un meci final puțin mai strâns, însă Weibo, printr-o performanță solidă din partea adc-ului Light și mid-ului Xiaohu, au reușit să se impună cu scorul de 2-1, devenind, pe moment, cea mai temută echipă din LPL.

Invictus Gaming, o echipă cu un potențial enorm

Înainte de începerea sezonului IG erau văzuți ca o echipă în reconstrucție, cu 3 rookie, care părea destinată pentru ultimele locuri din clasament. Primul meci contra Anyone’s Legend au reușit să câștige cu 2-0, iar la interviul de după meci, chiar la debutul său, top laner-ul YSKM a anunțat că numele lui vine de la “You should know my name” și că dorește să devină cel mai bun top laner din LPL.

După aceste declarații pentru IG a urmat meciul cu RNG, una dintre cele mai cunoscute organizații din LPL. RNG erau văzuți clar favoriți, însă YSKM părea să aibă dreptate în interviu, deoarece IG au reușit să câștige cu scorul de 2-0. Mai mult decât atât, YSKM a avut o performanță foarte bună contra lui Breathe, unul dintre cei mai buni top laneri din LPL.

T1 și Dplus KIA pornesc o nouă rivalitate în LCK

După finala de anul trecut de la Worlds 2022 și întreaga poveste dintre Faker și Deft, această rivalitate este pregătită să scrie un nou capitol. Dplus Kia l-au cumpărat pe Deft și Canna, reușind să construiască un roster foarte solid, rezultatele bune începând să apară încă din primul meci din LCK din acest an, unde au reușit să îi bată pe DRX cu 2-0.

A urmat meciul cu Liiv Sandbox unde la fel, au reușit să se impună cu scorul de 2-0. Mai prejos nu se lasă nici echipa lui Faker, T1, care nu a făcut nici măcar o schimbare în off-season. Aceștia au reușit să îi învingă pe GenG, apoi pe veteranii de la KT. Așa că după prima săptămână cele două echipe dominante sunt Dplus KIA și T1.

Prima săptămâna din LPL și LCK a adus mult hype pentru anumite echipe și jucători, dar a fost si dezamăgitoare pentru echipele care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și jucători noi care au cedat și au făcut greșeli din cauza presiunii.

Totuși, începutul de sezon arată mai interesant ca niciodată pentru aceste două ligi și sperăm să pășească pe acest drum și în următoarele săptămâni. Lpl o să revină în 30 ianuarie, după pauza de anul nou din China, iar LCK din 25 ianuarie.

autor: Bogdan I.

CS2National CS2

Nexus anunță noul lineup

După aproape o lună de teste și incertitudini, Nexus fac oficial noul aliniament de jucători, după plecările lui ERSIN, SEMINTE și XELLOW. Surprizele nu...