Odată cu începerea off-season-ului, au apărut și zvonurile în legătură cu roster-ul fiecărei echipe.

Două transferuri de interes pentru esports-ul românesc sunt cele care îi au în prim plan pe Andrei ‘Odoamne’ Pascu și Andrei ‘Xerxe’ Dragomir, aceștia urmând să joace împreună pentru Excel Esports în anul 2023.

Anii 2018 și 2019 pentru Odoamne și Xerxe

Odoamne și Xerxe au jucat pentru prima dată în aceeași echipă în anul 2017, când cei doi români s-au alăturat organizației Splyce. În Spring Split aceștia au reușit să se claseze pe locul 3 cu scorul de 11-7, iar în Summer Split au ajuns cu greu în playoffs cu scorul de 9-9.

Din păcate, Splyce nu a reușit să se califice pentru Campionatul Mondial, echipa fiind eliminată de către G2 Esports după o serie intensă, cu un scor de 2-3 în Finalele Regionale și terminând campionatul pe locul 3.

La finalul anului 2018, Odoamne a părăsit Splyce, alegând să se alăture echipei Schalke 04, unde a stat pentru doi ani, în timp ce Xerxe a rămas pentru încă un an la Splyce.

Odoamne a avut împreună cu Schalke unul dintre cele mai impresionante parcursuri în Summer Split când, după ce au ajuns la scorul de 1-10, au reușit să câștige 7 meciuri consecutiv, fiind la un pas de a completa ‘miracle run-ul’ către playoffs. Echipa care a eliminat Schalke 04 din turneu a fost MAD Lions, locul 1 din LEC din momentul respectiv.

O nouă șansă pentru duo-ul de români

Excel Esports a ales ca, pe lângă Odoamne și Xerxe, să își formeze echipa cu Vetheo, Patrik și Targamas, multe persoane considerând această echipă ca fiind una cu un potențial imens și care ar putea fi top 3 în LEC 2023.

Noul roster reprezintă o combinație de jucători cu experiență și tinere talente care au ieșit în evidență în ultima perioadă, Excel având o șansă foarte mare să ajungă cât mai departe în acest an. Această compoziție poate fi potrivită pentru playeri precum Vetheo și Patrik care au un playstyle agresiv și, totodată, un potențial de carry foarte mare, Odoamne fiind, de altfel, tipul de player care joacă foarte mult pentru echipă, după cum a fost și intitulat ‘The Weakside King’. În același timp, Xerxe poate juca atât eroi de carry, cât și tanks sau supportive, în funcție de ce are nevoie echipa.

LEC își va schimba formatul începând cu anul următor și vor exista trei split-uri astfel: Winter Split, Spring Split și Summer Split, se vor juca mai multe meciuri și, de asemenea, vor fi introduse și seriile de best of 3. Află mai multe despre noul format LEC aici.

Având în vedere acest lucru, vom putea observa dacă aceste modificări vor ajuta echipele din Europa să demonstreze că pot domina și competițiile internaționale, precum MSI, care se va desfășura după Spring Split, și Worlds, care va avea loc după Summer Split, la finalul anului următor.

Începând cu 23 ianuarie, Xerxe și Odoamne pot fi urmăriți în Winter Split-ul de la LEC unde vor concura cu alte echipe care au un potențial mare de a se afirma cu noile compoziții pe care le-au adoptat anul acesta, competiția devenind din ce în ce mai interesantă.

autor: Diana E.