Nexus și Infinite Gaming vor concura în closed qualifier pentru un loc în cea de a 4-a ediție a CCT Central Europe.

Nexus, din nou la CCT, după o pauză de un turneu

Echipa din București a fost invitată din nou în closed qualifier, astfel participând la 3 din cele 4 evenimente organizate în acest sens.

Ei au ratat prezența doar în seria a 3-a, organizată într-o perioadă de „rebuild” a echipei. Toate turneele au fost prezentate integral pe HLTV, inclusiv acesta, contând la ranking, iar din acest motiv trebuie să le acordăm mai multă importanță.

Lista echipelor invitate (sursa: cctourgg)

Performanțele anterioare au arătat că echipa merită invitația

În primul qualifier, au fost la un pas de a se califica mai departe, trecând de grupe cu 2 victorii și o înfrângere, 0-2 vs Budapest Five și 2-0 vs ONYX și Royals. Au pierdut însă cu Monte la limită (14-16;14-16), dar trebuie să menționăm că atunci Monte treceau printr-o perioadă foarte bună, reușind calificarea la RMR.

În cel de-al doilea, și-au depășit realizările anterioare. Au trecut neînvinși de o grupă dificilă, cu los kogutos și TITANS, și au bătut fară a ceda hartă pe SC pentru a se califica în main event.

În cadrul turneului mare nu au trecut mai departe de swiss stage, terminându-l cu 1-3 la scor general.

Chiar dacă nu au mai participat deloc în a 3-a ediție din motive obiective, faptul că au fost invitați din nou în următoarea poate semnifica încrederea oferită de organizatori echipei Nexus că vor oferi spectacol.

De data aceasta, grupa din care fac parte îi mai conține și pe Nemiga, ESTOWNIA (ex-SC) și los kogutos, doi dintre adversarii înfruntați în qualifierele anterioare.

Infinite, prima prezență în calificări

Și cei de la Infinite Gaming au reușit vineri după-amiază calificarea în CCT play-in, după ce au trecut de MALCO în ultimul meci din Open Qualifier. Spre deosebire de Nexus, aceștia nu au mai avut experiențe precedente în turneu.

În ultima perioadă au fost într-o situație de recalibrare a aliniamentului de jucători. Recent, s-au despărțit de zrkk, NOR1, CHANKY, au încercat o vreme cu shaDow și d1maje, ba chiar și cu un coach din Rusia (emberJESUS).

În momentul de față echipa lor e constituită din zewts, mhN1, Ed1m, L1GH7n1nG și gejmzilla. Nu avem informații cu privire la oficialitatea acesteia, dar presupunem că încă se încearcă mai multe variante, până se ajunge la formula potrivită pentru performanță.

Din grupa lor mai fac parte Cryptova, AVANGAR și EC Brugge. La o scurtă comparație, pare o grupă mai accesibilă decât cea din care face parte Nexus și considerăm că o calificare este posibilă dacă jucătorii vor veni în forma așteptată.

(sursa: Infinite)

Format și condiții de calificare

Împărțirea desfășurării s-a hotărât a fi pe 3 etape: Open Qualifier, Closed Qualifier și Main Event. Cea dintâi a avut loc între 24 și 25 noiembrie, de unde au trecut mai departe: ESTOWNIA, Turow Zgorzelec, ESCA Gaming și Infinite Gaming.

Lupta din Closed Qualifier a început ieri. Aici sunt 16 echipe, inclusiv cele din Open care concurează pentru cele 4 bilete puse la dispoziție spre CCT Central Europe Series #4.

Grupele sunt în format GSL: se joacă astfel încât la final să existe o echipă care a câștigat fară înfrângere două partide, o echipă care a câștigat două, dar a pierdut una, o echipă care a câștigat doar un meci și a pierdut două și o echipă care nu a reușit nicio victorie.

Mai simplu spus, echipele care vor să treacă mai departe, au nevoie de două victorii.

(sursa: cctourgg twitter)

Primele două echipe din fiecare grupă trec în top 8, unde fiecare va juca un Best of 3 pentru calificare.

Prize pool semnificativ pentru turneul principal

Turneul mare este o adevărată bătălie. Inițial, 16 echipe (12 invitate, 4 din closed qualifier) se vor duela în sistem swiss pentru play-off, de unde vor trece mai departe jumătate din acestea. În play-off apar încă 8 echipe invitate, dar de tier evident superior.

Fondul de premiere este nu mai mult și nici mai puțin de 50.000$. Se oferă 22.000$ câștigătorului, 10.000$ locului secund, 5.000$ pentru locurile 3-4 și 2.000$ pentru 5-8.

De menționat este faptul că organizatorul tuturor evenimentelor CCT este REPUBLEAGUE, o entitate care a mai organizat în trecut turnee denumite la fel ca aceasta.

(sursa: liquipedia.net)

Vă vom ține la curent cu evoluția celor două echipe!

autor: Alexandru B.