European Pro League Season 4 a fost anunțat astăzi, Nexus și AllStars sunt printre echipele invitate în noua ediție.

"Musafiri" din afara Europei

Sezonul acesta se va desfășura între 28 noiembrie și 15 decembrie. Vor participa 16 echipe, dintre care câteva având în componență și jucători din afara continentului nostru. Acestea se află în bootcamp în Europa și au astfel acces la serverele de aici.

Fondul de premiere a rămas același față de turul trecut, la suma de 20.000$. Se vor acorda 11.000$ pentru locul 1, 5.000$ către locul 2, 3.000$ pentru locul 3 și 1.000$ locului 4.

Structura partidelor se păstrează, vor fi doar meciuri de tip Best of 3.

Grupele se vor disputa în sistem “round robin”: se joacă 3 meciuri de către fiecare echipă, la final, în funcție de punctajul obținut din victorii (se acordă un punct pentru înfrângerea cu condiția de a câștiga o hartă, două puncte pentru victoria cu 2-1 și trei puncte pentru victoria cu 2-0) se stabilește clasamentul.

În caz de egalitate de puncte, se stabilește departajarea în urma meciurilor directe și diferenței dintre rundele câștigate și cele pierdute.

Un număr de 3 echipe se vor califica mai departe în play-off. Câștigătoarea grupei trece direct în semifinale, în timp ce locurile 2 și 3 vor juca între ele în sferturi.

Echipele anunțate de către organizatori pentru sezonul 4 (sursa: EUPROLEAGUE)

Nexus și AllStars - din nou invitate

Performanțele românilor din ediția anterioară i-au făcut pe organizatori să le ofere șansa de a participa din nou.

Reamintim că ambele tabere au reușit calificarea în fazele eliminatorii data trecută. Nexus au terminat neînvinși grupa, ajungând direct în semifinale, unde s-au văzut în imposibilitatea de a trece de ALTERNATE aTTaX.

Au terminat, în sfârșit, pe podium, după ce PACT au decis să renunțe la meciul pentru locul trei în favoarea echipei noastre, astfel beneficiind de o parte din premiu. AllStars au pierdut la rândul lor în optimi, împotriva aceleiași echipe.

Desfășurarea playoffului din sezonul 3 (sursa: liquipedia.net)

Forma individuală a celor două echipe este în curs de dezvoltare

AllStars se află în mijlocul unei perioade de tranziție către un roster mixt, internațional, cu 2 jucători și un coach străini și 3 români.

(sursa: eplesports.com)

Nexus s-au remarcat prin rezultatele pozitive de până acum la CCT, și ei lucrând cu o noutate în aliniament, aceea fiind adiția lui ERSIN.

Ne așteptăm, insă, ca ambele echipe să treacă mai departe în play-off.

(sursa: eplesports.com)

Adversari de valoare considerabilă

În ceea ce privește celelalte echipe, regăsim nume cu rezonanță în scenă, cu jucători experimentați și chiar consacrați precum Apeks, UNGENTIUM, Beyond Possible, PACT și MASONIC. Sunt echipe împotriva cărora jucătorii noștri vor trebui să se pregătească viguros pentru a le învinge.

(sursa: HLTV)

autor: Alexandru B.

SimRacing International

FLExTREME: 10 români în acțiune la Austin

Zece, dacă numărăm doar cei ce au parcurs tururi pe Circuit of the Americas sâmbătă, în cursele de 9 ore aferente primelor două divizii...