Nexus Gaming demonstrează în continuare că merită un loc în scena internațională de Counter-Strike și că se pot apropia de scena Tier 2. Aceștia sunt în finala playoff-ului ESEA Advanced și mai au un singur BO3 până la obținerea promovării în ESL Challenger League Season 48. De asemenea, HyperSpirit sunt la 2 meciuri distanță de promovarea în Advanced din Main.

Nexus – nicio hartă cedată în playoff

În urma sezonului regulat, Nexus s-au situat pe locul 7 în ESEA Advanced, având 11 victorii și 3 înfrângeri, ce le-au adus 33 de puncte. Astfel, au primit direct loc în optimile upper bracket. Acolo i-au întâlnit pe ucrainienii de la ESC pe care i-au învins cu scorul de 2 – 0. Prima hartă a fost Anubis, unde Nexus au învins 13 – 10, iar cea de-a doua a fost Vertigo, unde conaționalii noștrii au cedat doar 4 runde. XELLOW a fost MVP cu un rating de 1.51 și 39 de kill-uri.

Ulterior, în sferturile upper bracket au întâlnit echipa INGLORIOUS, care terminaseră pe locul 15 sezonul regulat cu 9 victorii. Prima hartă, Ancient, a fost una extrem de echilibrată, fiind nevoie de un overtime pentru a afla câștigătoarea, anume Nexus, scor 16 – 14. Cea de-a doua, Anubis, a fost controlată de la început până la finală de către români, care au cedat doar 5 runde în drumul spre calificarea în semifinale. Ragga a fost cel mai bun jucător de pe server, cu un rating de 1.55.

În semifinale se anunța un duel greu pentru Nexus Gaming contra rușilor de la RUBY, dar aceștia au fost extrem de bine pregătiți și putem spune că și-au strivit adversarii, cedând doar 4 runde de-a lungul celor 2 hărți jucate. Toată echipa a avut rating peste 1.05, iar cei mai buni performeri au fost XELLOW cu rating 1.83 și s0und cu rating de 1.79.

În finala upper bracket Nexus au întâlnit pentru prima dată o echipă mai bine cotată în clasamentul HLTV față de aceștia, anume Nemiga. Aceștia au terminat mai sus decât ei și în clasamentul sezonului regulat, fiind pe locul 4. Echipa din Rusia a încercat șă țină pasul cu Nexus Gaming, dar, din nou, s0und și XELLOW au performat excelent și au ajutat echipe să câștige în minimul de hărți (13 – 10 pe Mirage și 13 – 11 pe Ancient).

Performanțe individuale bune din partea Nexus

Din punct de vedere al statisticilor, Nexus este în topul ratingurilor. Astfel, echipa autohtonă are cel mai mare rating mediu în playoff, mai exact 1.22 în 8 hărți. În clasamentul jucătorilor, din primii 8 jucători, 3 sunt din echipa Nexus. XELLOW este al doilea cel mai bun din turneu cu un rating de 1.46, în timp ce s0und este fix în urma sa, pe treapta a treia a podiumului, cu un rating de 1.39. Ragga este al șaptelea cu un rating de-a lungul celor 8 hărți de 1.28.

Ce urmează pentru aceștia?

În urma victoriilor consecutive menționate anterior, Nexus au urcat în clasamentul HLTV tocmai până pe locul 46, cea mai bună clasare din ultimii 3 ani pentru aceștia. În momentul de față, Nexus așteaptă să își afle adversara din marea finală a playoff-ului, unde miza este una mare: calificarea în ESL Challenger League și un premiu de 7.000$, în timp ce pierzătorii vor lua 4.300$. Marea finală va fi sâmbăta viitoare pe 23 martie, de la ora 21:30.

HyperSpirit – la 2 BO3-uri distanță de calificarea în Advanced

O altă echipă românească ce se bate în playoff-urile ligilor ESEA este HyperSpirit ce se află în liga Main. Aceștia sunt în runda 4 a lower bracket-ului, unde vor întâlni învingătoarea dintre Preasy Rising si XI Esport. HyperSpirit au ajuns în lower bracket în urma unei înfrângeri la limită contra rușilor de la LEON, scor 2 –  1 la hărți. Ulterior, în lower bracket au învins alți ruși, pe cei de la Oxuji Esports, scor tot 2 – 1.

Le urăm multă baftă ambelor echipe în drumul spre calificare!

 

Autor: Octavian Manda