Jucătorii români la startul competițiilor CCT au devenit deja o normalitate. Dacă altele au mai lipsit, echipe precum Nexus sunt deja pe lista oricărui turneu, indiferent de regiune, și chiar direct în Main Event. Totodată, s-au petrecut și câteva evenimente care trebuie menționate.

(sursa: CCT)

LINEUP-UL NEXUS – ÎNCĂ NEDEFINITIVAT

O tabără aproape mereu în atenția fanilor români rămâne Nexus, care în acest moment a rămas și singura (în totalitate alcătuită din jucători autohtoni) cu invitații constante în turneele internaționale.

Nici pentru ei perioada de transferuri nu a fost lipsită de evenimente, formula cedând doi jucători care deveniseră de bază: MoDo și adamS, către nume rezonante din străinătate. Pentru plecarea celui dintăi s-a găsit destul de repede o soluție, odată cu revenirea lui XELLOW de la Sprout, însă pe postul lui Adam au apărut în ultimele săptămâni mai mulți candidați, iar un anunț oficial a lipsit.

Pentru moment, s0und este cel mai probabil să fie semnat oficial, întrucât a jucat cele mai multe meciuri alături de echipă și are și o experiență îndeajuns de mare pentru a satisface obiectivele organizației.

(sursa: s0undcs Twitter)

BLYTZ IA O PAUZĂ DE LA COMPETIȚII

Dacă luna trecută am văzut cum s0und s-a despărțit de cei de la Let Us Cook, zilele acestea avem parte și de anunțul celuilalt internațional român: Blytz, că nu va mai continua cu echipa în perioada următoare, luând o pauză de la Counter Strike-ul competitiv din motive personale.

Raul a asigurat, însă, că va participa la WEC, acolo unde s-a calificat împreună cu lauNX, XELLOW, iM și s0und. Formula de mai sus nu va fi aceeași și la Iași, din moment ce iM va activa la ESL Pro League în acel moment, iar locul acestuia va fi ocupat de BTN.

Despărțirea lui s0und de Let Us Cook nu vine și cu o pauză generală pentru jucător, el fiind, așa cum am spus și mai sus, principala opțiune ca al 5-lea jucător Nexus.

Echipa condusă de Snax va mai activa în câteva competiții, însă fară Blytz. Jucătorul român este posibil să revină în toamnă, pentru ESL Challenger, programat să înceapă pe 3 octombrie.

(sursa: isport.blesk.cz)

INVITAȚII ÎN CCT EAST EUROPE ȘI NORTH EUROPE CQ

După cum spuneam, Nexus deja nu mai lipsește de pe lista cu echipele invitate la competițiile CCT. Aceștia au participat și la ultimele ediții de North Europe și Central Europe, iar astăzi vor începe bătălia în East Europe, contra B8, de la ora 14:30.

(sursa: Strafe Esports)

Structura este deja bine cunoscută, un sistem swiss în care echipele cu 3 victorii avansează către Play-Offs, iar cele cu 3 înfrângeri sunt eliminate. Printre adversarii posibili ai Nexus, se remarcă nume precum Anonymo, 500 sau 9Pandas.

În paralel, și Let Us Cook vor începe drumul în cadrul Play-In-ului pentru CCT North Europe 7. Deși erau și ei printre prezențele constante din Main Event, despărțirea de aproape toți dintre jucătorii de bază i-a „retrogradat” în a fi nevoiți să depășească faza de Closed Qualifier.

“Bucătarii” vor debuta (probabil fără Blytz) într-un meci foarte dificil împotriva Preasy, echipa nou-formată din refrezh, nicoodoz, TMB, Altekz și tOPZ, pe 10 august.

Urăm mult succes jucătorilor noștri și sperăm să vedem, în cele din urmă, și calificări în fazele eliminatorii!

autor: Alexandru Bănescu

EA FCEA FC InternationalEA FC National

Format surprinzător pentru noul sezon pro de EA FC!

EA Sports a anunțat în această săptămână noul format al competițiilor oficiale la nivel pro pentru următorul sezon. EA FC 24, primul titlu din noua...