A început a 3-a ediție a Global Offensive Champions League care aduce în premieră o echipă din România. Infinite Gaming au fost cei aleși să participe din partea țării noastre pentru a ataca suma pusă la bătaie, iar printre celelalte echipe se află și Copenhagen Flames alături de regali.

Un turneu cu organizatori de renume

Epic Esports Events sunt cei care se ocupă de coordonarea competiției, o entitate din Rusia, cu sediul la Moscova ce și-a lăsat amprenta în scena internațională inițial cu organizarea primelor formate de CS:GO Champions League, în 2015, cu participanți precum Na’Vi, Virtus Pro, DIGNITAS, mousesports.

Pentru o perioadă de timp, au trecut și la denumirea de EPICENTER pentru evenimente, alternând cu revenirea vechiului nume, începând cu 2016. În 2021, când febra competițiilor organizate de aceștia părea că dispăruse, au apărut și au asigurat desfășurarea RMR (Regional Major Ranking) pentru regiunile CIS și Oceania.

În toamna acestui an, au revenit cu conceptul de GOCL: Global Offensive Champions League. Punem pauză pe seama tensiunilor militare internaționale, care din fericire pare că s-au diminuat în ultima vreme. Au organizat începând cu 24 octombrie și până pe 4 decembrie două turnee. Ieri l-au anunțat pe cea de-al treilea.

Echipe de top participante într-un sistem relativ restrâns

Competiția nu are nicio alta fază, indiferent că ar fi de calificare sau adiacentă acesteia. Există o singură fază, care începe direct din Play-Off. Participă 8 echipe invitate direct, dintre care 6 sunt premiate cu o parte din suma de 50.000$ stabilită ca fond de premiere.

Play-Off-ul este de tip „Double Elimination”, adică echipelor care pierd primul meci li se acordă încă o șansă prin adăugarea unui „Lower Bracket”. Pe scurt, două înfrângeri la rând înseamnă eliminarea din turneu, dar o victorie garantează o parte din bani. Toate meciurile înafară de finală vor fi de tip Best of 3. Se acordă 25.000$ primei clasate, 12.500$ locului doi, 7.500$ către locul trei, 3.000$ pentru a patra poziție și 1.000$ spre locurile 5 și 6.

Sunt sume considerabile, mai ales pentru nivelul țării noastre. Infinite, dacă ar câștiga acest turneu, ar trece cu siguranță pe prima poziție la clasamentul „bani câștigați din competiții” din acest an, dintre toate echipele autohtone.

(sursa: liquipedia.net)

Au fost invitate nume precum Endpoint, Copenhagen Flames și 500. După cum ne este clar, dacă urmărim scena, aceste echipe au prezența constantă în top 50, echipa bulgară 500 aflandu-se chiar pe locul 27, urmată de Copenhagen Flames pe 31. Endpoint sunt și ei pe poziția 47.

Ca să ne dăm seama de diferența de ranking, Infinite se află în acest moment pe 167 mondial. Echipa românească va juca, însă, primul meci cu Tricked Esport, tabără ceva mai accesibilă, însă deloc de desconsiderat, cu talente precum Lucky (fost jucător la Astralis).

Meciurile au început de ieri, însă băieții noștri vor juca astăzi. Evenimentul este setat să se încheie pe 13 decembrie, cu finala de tip Best of 5. Echipa calificată în finală din Upper Bracket va avea avantaj de o hartă.

(sursa: liquipedia.net)

La ce putem să ne așteptam de la Infinite și Regali?

Despre cei de la Infinite știm deja că sunt într-o faza de reconstrucție. Recent, s-au despărțit de zrkk, NOR1, CHANKY, au încercat o vreme cu shaDow și d1maje, ba chiar și cu un coach din Rusia (emberJESUS). În momentul de față echipa lor e constituită din zewts, mhN1, Ed1m, L1GH7n1nG și gejmzilla. Nu avem informații cu privire la oficialitatea acesteia, dar presupunem că încă se încearcă mai multe variante, până se ajunge la formula potrivită pentru performanță.

Șansele lor de performanță sunt condiționate de cât de bine s-a reușit închegarea noului aliniament și inspirația de moment, de pe server. O analiză eficientă a adversarului în avans poate face și ea diferența.

De Copenhagen Flames vom vorbi mai în detaliu într-un articol ce urmează să apară zilele următoare, dar ce știm sigur este că sunt într-o perioadă bună, cu multe realizări și dau dovadă de o sinergie mai mult decât satisfăcătoare. Jucătorul roman s-a remarcat peste așteptări pe poziția de AWP și a fost lăudat de diferite personalități din scenă.

Șansele de a cuceri premiul cel mare sunt semnificative pentru aceștia, la același nivel cu principalii rivali, 500.

(sursa: HTLV)

Meciurile vor putea fi urmărite live pe canalul de twitch.

 

autor: Alexandru B.

Sim RacingSimRacing International

Ce ne-a atras atenția la ADAC SimRacing Expo

După șase ediții într-un spațiu limitat la Nurburgring, ADAC SimRacing Expo a luat calea Bavariei și s-a mutat într-o casă nouă – două hale...