S-a definitivat lista cu echipe care vor concura în noul sezon ESEA, ediție care se va încheia în luna iunie și care va marca, cel mai probabil, ultima desfășurată pe versiunea Global Offensive a Counter Strike, urmând ca în vară să se introducă mult așteptatul Counter Strike 2.

„Ultimul dans”

Sezonul 45 va fi și ultimul sezon ESEA pentru CS:GO. Este adevărat că informația nu este în totalitate sigură, dar având în vedere anunțul developerilor că Major-ul din Paris va fi ultimul pe versiunea actuală a jocului, este foarte probabil ca și ESEA să treacă, după sezonul care începe zilele acestea, la CS2.

Odată cu tranziția spre „noul joc”, nu e de așteptat o schimbare majoră a structurii competiției, mai ales pentru că se observă intenția Valve de a nu modifica meta-ul sau mecanicile.

Se încheie astfel seria de aproape 50 de sezoane pentru CS:GO, asta însemnând nu mai puțin de 10 ani de ligi de joc care au stabilit ierarhia între echipe. Pentru mulți este o perioadă în care au strâns amintiri de neuitat, dar noi privim tranziția ca pe o provocare, o adaptare și un prilej de reinventare a fiecărui membru al comunității, fie jucător, caster, analist, antrenor sau simplu spectator.

(sursa: ESEA)

Număr mare de echipe românești

Se pare că ultimul sezon și conștientizarea jucătorilor a adus în față dorința acestora de a acumula o experiență interesantă, iar astfel a crescut numărul de echipe participante cu jucători români, mai ales în ESEA Open. În restul cazurilor, nu avem parte de mari schimbări.

ESL Challenger

Aici spuneam când am discutat de încheierea sezonului anterior că vedem două echipe care au reușit să rămână în ligă, care, evident, au în componență jucători români: Sprout (XELLOW, lauNX) și Let Us Cook (Blytz, s0und).

Sprout nu trec printr-o perioadă foarte bună momentan, fiind eliminați de la RMR și având o perioadă slabă overall ca winrate în ultimele 3 luni. Se observă semne de schimbare, însă deocamdată echipa se află încă în regăsirea formei, după schimbarea IGL-ului.

Let Us Cook se bucură de o pauză momentan, dar vor reveni și ei cel mai probabil odată cu competițiile CCT și altele care urmează a fi anunțate.

ESEA Advanced

În următoarea grupă valorică găsim echipe de interes precum Nexus, AllStars și The Prodigies (fNk). Lipsesc cei de la Infinite, care se pare că au ales să nu participe nici la acest sezon, concentrându-se pe SCL League în principiu.

Nexus încep să își revină și ei după o pauză de câteva săptămâni. Pare că începutul este mai dificil, întrucât au pierdut cu Apeks Rebels în meciul de deschidere din EPL. Înafară de sezonul de ESEA, pentru ei urmează cel mai probabil CCT West Europe/Central Europe.

AllStars nu au alte ținte înafară de ligă pentru moment, dar și ei ar putea primi câteva invitații în evenimentele care se vor desfășura după RMR.

TheProdigies se acomodează cu adiția unui nou jucător, după plecarea lui KWERTZ către Endpoint, dar în continuare vor să pună probleme tuturor adversarilor, așa cum au reușit până acum.

ESEA Main

Ultimate Power: Veniți din sezonul trecut de Advanced, după un parcurs nu tocmai fericit, își propun să atace din nou calificarea acolo.

RedPack: După un sezon foarte bun în ESEA Open Season 44, au reușit trecerea în Main. Acum urmează să demonstreze dacă pot ajunge la următorul nivel către ESEA Advanced, cu provocarea unei schimbări de IGL: -catmode; +day0s.

UCluj eSports: Au rămas în ligă în urma sezonului anterior și își păstrează clar șansele mari de calificare în Play-Off și de ce nu, promovarea în Advanced.

ESEA Intermediate

AllStars Academy și Qual4 sunt cele două nume relevante aici. Ambele au trecut mai departe din Open după un parcurs bun acolo.

ESEA Open

Este divizia cu cele mai multe nume în acest sezon, cu multe mixuri și încercări îndrăznețe ale unor diferiți jucători din toate zonele de skill.

Grup Serban (mix), Marsupy Gaming, JKeys Esports, Zeal22 (Ed1m, GEOHYPE, zewts, Ciocardau, FLVSH, starkiller; șanse mari de calificare în Main/Advanced), AllStars Prodigy, Bluejays Fowl, Ex-strix, UDP Academy sunt toate echipele cu jucători români participante în sezonul 45.

Nu putem decât să urăm succes tuturor și așteptăm o figură plăcută din partea țării noastre în ultimul sezon de ESEA pentru Counter Strike: Global Offensive!

 

autor: Alexandru Bănescu