Cele mai puternice opt echipe din campionatul european se luptă pentru un spot în finala care se va desfășura pe data de 23 aprilie începând cu ora 19:00 și, implicit, pentru un loc la Mid Season Invitational alături de G2 Esports.

BDS – surpriza acestui an

Team BDS a avut un parcurs impresionant încă de la începutul anului, reușind să fie în fruntea clasamentului împreună cu cele mai de temut echipe din LEC. În ceea ce privește split-ul de primăvară, organizația a încheiat sezonul regulat pe prima poziție cu scorul de 7 victorii și 2 înfrângeri, fiind urmată de Astalis, G2 Esports și Team Vitality cu scorul de 6W 3L. De altfel, și-au asigurat locul în playoffs, reușind să câștige toate seriile din etapa grupelor până în acest moment.

Playerii echipei BDS care au reușit să se afirme cel mai tare sunt ad carry-ul Juš “Crownie” Marušič și support-ul Labros “Labrov” Papoutsakis care se află în top 5 pentru cele mai bune KDA-uri din acest split. Aceștia au demonstrat de-a lungul split-ului că reprezintă unul dintre cel mai puternice bot lane-uri din competiție, dominând early game-ul în majoritatea meciurilor.

În cea mai recentă serie a organizației, Crownie a reușit să obțină un pentakill cu Zeri împotriva echipei KOI. Datorită avantajului creat, BDS a capturat baronul și a reușit să încheie meciul în minutul 29 cu un scor incontestabil de 24 – 9.

Team Vitality – la un pas de finală

Team Vitality este cea de-a doua echipă care s-a calificat în playoff-urile splitului de primăvară din LEC. Odată cu venirea lui Upset în organizație, meciurile echipei au devenit tot mai dominante, acesta reprezentând un duo perfect cu support-ul Kaiser. Cei doi sunt, de asemenea, în top 5 cele mai bune KDA-uri din acest sezon. Recordul este, însă, deținut de veteranul Perkz care are un KDA de 17, așa cum menționează Oracle’s Elixir.

Team Vitality urmează să concureze cu Team BDS în ‘Match of the week’ care se va desfășura luni începând cu ora 19:00. Câștigătoarea seriei își asigură un loc în finala campionatului european.

Invitații acestei săptămâni sunt Broxah, care va fi unul dintre analiști și Yinsu Collins care va intervieva atât playerii, cât și coaching staff-ul echipelor.

autor: Diana E.

Sursă banner – Dotesports