“Crazy is our game” este definiția oficială a LPL, campionatul din China, care este considerat de către comunitate cel mai spectaculos turneu de urmărit din League of Legends. După finalizarea sezonului regulat, câștigat de către JDG, mâine, 30 martie, încep playoffurile și cursa pentru câștigarea trofeului și un loc asigurat la MSI.

Cine are cele mai bune șanse să câștige?

În playoffuri se vor înâlni 10 echipe. Acestea sunt: JD Gaming, Edward Gaming, LNG, Weibo, Bilibili Gaming, OMG, Top Esports, ThunderTalk, RNG și Team WE. Fiecare dintre aceste organizații are cel puțin un motiv pentru care ar putea spera să ajungă pe scena internațională a League Of Legends, adică MSI. Cu toate acestea, bazându-ne pe ceea ce s-a întâmplat în sezonul regulat, trei echipe par să aibă un avantaj.

JD Gaming a reușit să câștige sezonul regulat cu un scor de 13 victorii și doar 3 înfrângeri. Transferul ADC-ului “Ruler”, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din LCK, în China, pare că a făcut din JD Gaming o echipă foarte puternică. “Ruler” poate să câștige pentru prima oară în carieră un trofeu în LPL și apoi să țintească trofeul MSI. Un alt jucător de urmărit este midlaner-ul “knight”, care a avut performanțe domestice extrem de apreciate, însă nu a reușit să se facă cunoscut pe scena internațională.

Edward Gaming este echipa clasată pe locul doi cu același scor precum JD Gaming, 13 victorii și 3 înfrângeri. EDG au avut un început de sezon mediocru, acumulând 2 înfrângeri în primele 7 meciuri. După acest început, aceștia și-au revenit și au început să fie o echipă dominantă.

După plecarea ADC-ului “Viper” de la echipă, EDG au intrat în reconstrucție. Prin promovarea din academia proprie a ADC-ului „Leave” și transferul midlaner-ului “FoFo”, Edward Gaming au reușit să își creeze o nouă identitate și să demonstreze, încă o dată, că sunt una dintre cele mai de succes organizații din League Of Legends.

LNG Esports este echipa de pe locul trei cu același scor ca echipele anterioare, 13 victorii și 3 înfrângeri. LNG l-au pierdut sezonul trecut pe “Doinb”, supranumit super carry Doinb, ajungând la echipă veteranul midlaner “Scout”, după aproape 7 ani de success petrecuți la EDG.

Acesta a fost unul dintre motivele pentru care LNG a avut atât de mult succes acest sezon, alături de jungler-ul Tarzan, aceștia având o colaborare jungle/mid foarte bună. LNG rămân o echipă periculoasă care dorește să demonstreze că au șanse să se dueleze la cel mai înalt nivel posibil.

Începutul playoffurilor o să aibă loc în 30 martie, de la ora 12:00, fiecare serie fiind best of five. Primul meci o să aibă loc între RNG și Thunder Talk, câștigătoarea urmând să se întânească cu bilibili. Al doilea meci din prima rundă o să fie între TES și Team WE, în 31 martie, de la aceeași oră. Meciurile sunt disponibile pe canalul de Twitch a celor de la LPL.

autor: Bogdan I.