Anul 2023 continuă să fie unul modest pentru jucătorii români din League of Legends. În LEC, Odoamne și Xerxe nu au reușit să se califice în playoff-uri, GameWard, echipa antrenată de Emi, a părăsit playoff-urile LFL încă din prima rundă, iar Whiteinn alături de KC nu a reușit nici măcar calificarea în playoff-urile din liga franceză. Singura veste foarte bună vine din partea echipei Astralis, antrenată de românul AoD, care a terminat pe locul 2 ediția actuală de LEC.

Astralis menține o formă incredibilă în LEC

După ce split-ul trecut AoD a reușit să ducă Astralis în playoff-uri, având o performanță decentă, în actualul split organizația daneză a reușit să se claseze pe locul 2 în sezonul regulat.

Dacă la începutul anului Astralis era clasată de analiști ca una dintre cele mai slabe echipe din campionat, rezultatele recente ale echipei arată că sunt gata să se lupte pentru titlul LEC. Aceasta este cea mai bună formă a echipei de când Astralis a intrat în campionatul de League of Legends. Sperăm ca echipa condusă de AoD să continue parcursul bun și în playoff-uri, acolo unde se vor întălni cu Fnatic, în 8 aprilie, într-un meci Best of five.

Excel ratează din nou playoff-urile LEC

După un prim split ratat din partea celor de la Excel, au început să curgă schimbările în echipă, sperând să revină mai puternici. Din păcate, aducerea lui Dino “Limit” Tot în poziția de support și schimbarea staffului tehnic nu au fost de ajuns pentru a reuși calificarea în playoff-uri.

Acest rezultat slab afectează mult momentul bun avut de către Odoamne. După ce anul trecut reușea să câștige campionatul LEC, acesta nu găsește rezultatele dorite și în 2023. Celălalt român din Excel, Xerxe, este la rândul său afectat de aceste rezultate. De la revenirea acestuia din America în Europa, rezultatele bune sunt încă în căutare. Viitorul celor doi rămâne momentan sub semnul întrebării, însă sperăm să îi vedem, mai puternici, în split-ul din vară.

LFL-ul s-a terminat rapid în acest sezon pentru români

Whiteinn alături de Karmine Corp au avut un sezon deloc pe placul fanilor. După ce KC au fost campionii din Franța anul trecut, ratarea playoff-urilor în acest sezon este dezastruoasă.

Celălalt român din LFL, antrenorul echipei GameWard, Emi, a reușit calificarea în playoff-uri. Din păcate, au pierdut meciul împotriva celor de la Team Go cu scorul de 3-1. Sezonul acesta ne oferă multă speranță pentru Emi și echipa lui, aceștia urmând să revină în split-ul din vară.

autor: Bogdan I.