Sezonul 44 ESEA ia sfârșit. Vorbim de data aceasta de un sezon bun, nu peste așteptări, însă cu siguranță cu mult deasupra performanțelor din sezonul trecut.

ESL Challenger

Sprout și Let Us Cook au fost singurele echipe cu români prezente aici. Dacă cea de-a doua și-a asigurat rămânerea în ligă încă din sezonul regulat, cei de la Sprout au avut nevoie de febra din Relegation pentru a continua în ediția 45 în același rang valoric. După cum am punctat anterior, aceștia au învins în două jocuri, cu Boston Crab și PROSPECTS.

Pentru sezonul viitor încă sunt incerte șansele unei calificări către ESL Pro League, însă cel puțin Let Us Cook par într-o creștere vizibilă de formă și ocupă locul 71 pe HLTV, în urma victoriilor din ultima campanie CCT cu fnatic și Monte.

ESEA Advanced

Spuneam aici că Nexus și The Prodigies au mers mai departe către Play-Off. Spre dezamăgirea fanilor, ambele au ieșit prematur din competiție, Nexus după trei jocuri și The Prodigies după două. Cele două vor rămâne pentru sezonul următor tot la același nivel și cu siguranță vor ataca din nou promovarea.

Pentru echipa din București urmează noi invitații la competițiile organizate în luna Aprilie, fNk și colegii săi se pot număra printre adversari, întrucât și ei au început să își facă simțită prezența pe HLTV.

AllStars vor fi și ei tot aici pentru sezonul care urmează.

(sursa: @theprodigiesgg twitter)

ESEA Main

CYBER.MD nu au putut găsi drumul spre Advanced nici sezonul acesta, și vor concura alături de UCluj eSports și Nigma Galaxy (ANa) în ESEA Main Season 45. De interes rămâne experiența pe care o acumulează cu cât atacă mai mult trecerea în următoarea ligă.

ESEA Open

De aici ne bucurăm cu trei din trei calificări care se conturaseră a fi posibile când au început Play-Off-urile. Atât AllStars Academy, cât și Qual4 au reușit să se califice în ESEA Intermediate, după ce au făcut o victorie și o înfrângere de fiecare.

Mai mult, RedPack, unde activează 7kick și catmode au ajuns până în semifinale, și automat și-au asigurat slot-ul în ESEA Main pentru sezonul următor, pe lângă cei 350$ oferiți ca premiu.

autor: Alexandru Bănescu