Niciun român nu a ajuns vreodată în Playofful competiției de Tier 1 din Polonia și nici anul 2024 nu modifică statistica. Na’Vi și GamerLegion s-au oprit pe locurile 7-8, respectiv 9-12 la turneul de 1.000.000 de dolari după înfrângeri astăzi împotriva Falcons și Heroic.

GamerLegion, două înfrângeri consecutive

Chiar dacă au început parcursul de la Katowice din faza de Play-In și din postura de loc 16 mondial, volt și GamerLegion au avut speranțe reale să ajungă în Top 6.

După începutul perfect din Play-In, acolo unde au învins M80 și au produs surpriza împotriva Virtus Pro, GL au debutat în faza grupelor cu o victorie împotriva Monte.

Ultimele două zile, însă, au adus pentru GamerLegion două înfrângeri consecutive: mai întâi au pierdut în minimum de hărți împotriva MOUZ, căzând astfel în lower bracket, iar astăzi au fost eliminați de noul roster al Heroic chiar dacă au câștigat convingător prima hartă.

Un parcurs încurajator pentru volt la Katowice dat fiind faptul că obiectivul principal al echipei în acest început de 2024 este cu siguranță calificarea la primul Major de CS2. GamerLegion vor juca la RMR în aceeași grupă cu ambele echipe împotriva cărora au pierdut în ultimele zile, Heroic și MOUZ, dar și cu Vitality, Astralis și Nexus. RMR B începe pe 19 februarie.

Motive de îngrijorare pentru Na'Vi?

Chiar dacă nu au pierdut niciun meci în luna ianuarie, timp în care au învins adversari de top 5 mondial precum Virtus Pro și G2 (de două ori), toată lumea știa că adevăratul test al echipei de pe locul 3 HLTV va fi prima competiție de Tier 1 a anului, IEM Katowice.

Meciul de debut din Polonia i-a oferit lui iM un duel direct cu noua senzație a Counter-Strike-ului internațional, donk, jucătorul de la Spirit care abia a împlinit 17 ani săptămâna trecută. Spirit s-au impus atunci cu 2-1 și au demonstrat apoi că nu a fost o surpriză, câștigând și împotriva Complexity și FaZe cu 2-0 mai apoi pentru a se califica direct în semifinalele Kato.

Na’Vi au coborât astfel în lower bracket unde misiunea de a câștiga 3 meciuri consecutive pentru a ajunge în meciurile de pe Spodek Arena părea grea, dar nu imposibilă. După victorii cu 2-1 vs Apeks și Eternal Fire, iM și echipa erau la un singur meci distanță de Playoff.

Falcons, noul proiect al lui Zonic, cel mai titrat antrenor din istorie, le-a stat în cale. Na’Vi au început perfect harta 1 și au avut 9-3 la pauză, dar a doua jumătate a Ancient a lăsat de dorit, iar Falcons au putut să și-o treacă în cont cu 13-11.

Din păcate, iM & co. nu au părut că au pierdut doar prima hartă, ci și duelul psihologic cu adversarii, neputând în niciun moment al hărții a doua, Mirage, să arate că vor întoarce rezultatul. 13-4 în favoarea Falcons și, pentru prima dată după 6 ani, organizația Na’Vi nu va fi prezentă pe scenă în Katowice.

Cu ochii spre RMR

Ca și în cazul lui volt, iM se va concentra acum alături de Na’Vi pe RMR-ul de la București. Spre deosebire de GamerLegion, Na’Vi nu vor intra în luptă pe 19 februarie, ci mai devreme, primul lor meci programat fiind pe 14 februarie împotriva KOI.

autor: Vlad Nagîț