După aproape două luni fără un update semnificativ, noaptea trecută a adus modificări pe toate planurile pentru CS2. Un case nou, un nou model de cuțit, Zeus x27 va putea fi folosit de mai multe ori pe rundă acum și va avea propriile skinuri, iar îndrăgitul mod Arms Race, urmașul GunGame-ului din CS 1.6, s-a întors!

Nu numai atât, dar Valve au adus îmbunătățiri semnificative la gameplay, ținând cont de una din cele mai mari probleme evidențiate atât de comunitate, cât și de jucătorii profesioniști în legătură cu CS2: peeker’s advantage.

Dar să le luăm pe rând.

Ce este peeker's advantage și ce s-a schimbat?

Peeker’s advantage (sau avantajul celui care face peek) reprezintă fenomenul care se produce când, din cauza latency-ului, cel care face peek, adică iese de după un perete, de exemplu, îl vede primul pe adversarul care era staționat.

Din această cauză, cel căruia i se face peek i se pare că are un timp extraordinar de scurt în care poate să reacționeze, ba chiar uneori nu reușește să-l vadă deloc pe cel care l-a atacat.

Un exemplu de peeker’s advantage:

Încă din prima lună a release-ului complet al jocului, jucătorii profesioniști au fost critici în legătură cu diferența mare dintre CS2 și CS:GO în legătură cu peeker’s advantage. Chiar și după ce au jucat LAN, acolo unde situații de genul celei prezentate mai sus nu ar trebui să fie posibile, jucători precum Twistzz au remarcat că noul joc este departe de a fi jucat și chiar “simțit” precum cel vechi.

Ce a schimbat Valve?

  • Reduced peeker’s advantage in many cases

  • The amount of peeker’s advantage in the steady state is reduced by 16ms

  • Also reduced the frequency of situations that lead to very large peeker’s advantage due to excessive command queue depth

Ce ar trebui să însemne asta?

Ei bine, cel puțin la prima vedere, jocul pare să se apropie mai mult după noul update de CS:GO. Evenimentele în care ți se va întâmpla “să mori după perete” sau din cauza unui adversar pe care nici n-ai apucat să-l observi ar trebui să fie mult mai rare, dar nu vor dispărea niciodată complet pe servere pe care ai pingul prea mare.

Un cuțit nou, un case nou și skinuri pentru Zeus

Valve au lansat în sfârșit primul case pentru CS2. Kilowatt case este aici cu 17 skinuri de arme noi, dar și cu un cuțit nou-nouț.

Kukri Knife, noul cuțit din CS2 (sursa: Valve)

Cele 17 skinuri care pot fi regăsite în The Kilowatt Case:

Se vehiculează deja de foarte mult timp faptul că Valve vor face disponibile skinuri pentru Zeus și iată că în sfârșit s-a întâmplat. Nu numai atât, dar Zeus-ul va putea fi refolosit în aceeași rundă a tuturor modurilor de joc, având totuși o perioadă de reîncărcare de 30 de secunde.

Bineînțeles, ca și în cazul armelor, pe skinul tău de Zeus vor putea fi adăugate și stickere și îi vei putea achiziționa un name tag.

Stickerele pot fi rotite și puse oriunde pe armă!

Până ieri, stickerele de aplicat pe arme puteau fi folosite doar în număr de 4 și puteau fi aplicate doar pe poziții standard pe toate armele. Noul update nu numai că mărește numărul maxim de stickere la 5, dar acum utilizatorii își pot crafta armele cu stickere rotindu-le și punându-le aproape oriunde pe armă!

Arms Race (GunGame) is back!

Valve au lansat CS2 fără multe dintre modurile de joc care erau accesibile în CS:GO precum Danger Zone, Arms Race, Flying Scoutsman, iar lista poate continua.

Sunt deja luni întregi de când comunitatea le cere developerilor să aducă înapoi îndrăgitele moduri casual și, deși cu toții ne așteptam ca ele să vină fie împreună, fie pe rând cu o operațiune, se pare că Arms Race a avut norocul de a fi primul mod care se întoarce.

Sunt doar două hărți disponibile în momentul de față pentru Arms Race, Baggage și Shoots, și, chiar dacă avem speranța că mai multe vor apărea în map poolul pentru AR, faptul că Valve nu a mărit map poolul Wingman la mai mult de 4 hărți nici până în ziua de astăzi nu ne dă prea mari speranțe.

Harta Shoots în CS:GO vs CS2 (sursa: WhatIfGaming)

Alte modificări semnificative

Un update de aproape 10 GB nu putea să vină doar cu un game mode nou, 2 hărți și un case. Valve au adus modificări semnificative și modului în care jucătorul interacționează cu hărțile, dar și coliziunea jucătorilor care dădea adesea bătăi de cap.

Modificări semnificative:

  • Added a “Refund All” button to the buy menu

  • Added a setting to disable first person bullet tracers (r_drawtracers_firstperson)

  • Fixed several cases where players could silently drop down vertical surfaces

  • Various adjustments to sub-tick shooting (Spray-ul ar trebui să se simtă mai smooth și mai apropiat de CS:GO)

  • Fixed an issue where collisions between players were jittery

  • Adjusted the range of CS Ratings allowed to party together in Premier matchmaking

Lista cu toate modificările aduse de update poate fi consultată aici:

https://store.steampowered.com/sale/armsrace

Spune-ne pe Instagram cum ți se pare Updateul, care e arma ta preferată din noul case și dacă ești de părere că o să modifice semnificativ scena profesionistă.

autor: Vlad Nagîț

CS2International CS2National CS2

iM și volt, eliminați de la IEM Katowice

Niciun român nu a ajuns vreodată în Playofful competiției de Tier 1 din Polonia și nici anul 2024 nu modifică statistica. Na'Vi și GamerLegion...