Onetap, pregătiri precoce pentru IESF – o lună de bootcamp dedicată exclusiv turneului.

Au fost anunțate grupele din cadrul IESF Bali 2022

Concursul se va desfășura între 6 și 10 decembrie. România are ca reprezentant echipa celor de la OneTap, care au reușit să se califice acolo la începutul verii trecute. Băieții noștri au picat în grupă cu Maroc, Monaco și Olanda. Anunțul a fost făcut pe pagina de twitter a organizației.

Meciurile din grupă se vor desfășura în format “round-robin”, fiecare echipă jucând versus fiecare partide de tip Best of 1 (BO1) . La final, primele 2 echipe din fiecare grupă se vor califica mai departe în play-off. Delimitarea se va face în funcție de diferența de runde și/sau meciurile directe. Mai multe informații puteți afla pe pagina oficială: https://wec.iesf.org/cs-go.

Despre oponenți

Nu se cunosc încă aliniamentele de jucători ale adversarilor, dar din câte cunoaștem despre țările respective, putem să presupunem că nu ne vom lovi de echipe puternice, ba chiar posibil mai inferioare din punct de vedere al realizărilor și clasării în clasamentul HLTV.

Pentru celelalte 27 de echipe, grupele sunt afișate mai jos. Numărul considerabil de echipe participante face ca timpul de pregătire al meciurilor să fie scurt, punându-se în valoare deciziile pe moment și experiența liderilor. De altfel, sporește durata și intensitatea concursului, creând o adevărată atmosferă de campionat internațional.

(sursa: IESF Master twitter)

La ce să ne așteptăm de la reprezentanta noastră?

OneTap se află de aproximativ o lună în bootcamp de pregătire pentru acest concurs, nu au mai abordat competiții în afară de Liga ESEA, așa că nu avem o perspectivă recentă asupra formei lor de joc, însă importanța pe care o acordă turneului face clară intenția acestora de a ataca premiul cel mare.

(sursa: OneTap Gaming)

O concentrare eSports de mare anvergură

IESF Bali 2022 nu este valabil doar pentru Counter Strike Global Offensive, acesta susținând încă 5 esporturi diferite (DOTA2, Football2023, Tekken7, PUBG Mobile și Mobile Legends), făcând din eveniment unul dintre cele mai mari din punctul de vedere al numărului de jocuri video disputate din acest an.

Automat, numărul acesta de platforme aduce și un număr crescând de meciuri, organizatorii fiind nevoiți să transmită simultan pe nu mai puțin de 6 fluxuri live, după cum urmează.

(sursa: IESF Master twitter)

Prize pool ridicat, la nivelul turneelor de tier 1

Deși nu aduce în față echipe și organizații de prestigiu, fondul de premiere pentru CS:GO este unul mai degrabă caracteristic competițiilor marca ESL și BLAST.

Valoarea totală a premiilor este de 100.000 de dolari, din care 50.000$ revin câștigătorilor, 30.000$ locului secund și 20.000$ pentru cea de-a treia poziție.

Vă invităm să susținem jucătorii pe streamul oficial și vă asigurăm că vom reveni cu detalii pe măsură ce vor apărea informații oficiale din partea organizatorilor.

(sursa: IESF)

autor: Alexandru B.