După 3 meciuri de dominare totală, echipa lui iM, GamerLegion, a reușit calificarea în RMR A, ultima etapă ce precede Major-ul de la Paris. Din păcate, Copenhagen Flames, echipă unde joacă regali, nu a reușit calificarea, fiind eliminați în urma a 3 înfrângeri.

GamerLegion – parcurs fără cusur în Closed Qualifier

GamerLegion au fost direct invitați în Closed Qualifier, dar am vorbit mai multe în preview-ul acestor calificări. După 3 meciuri, GamerLegion au reușit 3 victorii ce le-au asigurat calificarea de pe locul 2 în RMR A. Acolo vor întâlni echipe precum FaZe, Natus Vincere, Outsiders, dar și Sprout, reprezentată de ceilalți doi jucători români, lauNX și XELLOW. Acest turneu va avea loc între 6 și 9 aprilie în Copenhaga.

GamerLegion 16 – 14 Anonymo

Primul meci al echipei lui iM a fost împotriva polonezilor de la Anonymo, pe Nuke. Acesta a fost unul extrem de echilibrat din punct de vedere al rundelor, GL reușind să se impună la o diferență minimă.  Mihai a fost cel mai bun jucător al meciului, având cel mai bun rating, 1.40, datorat celor 26 de kill-uri, ADR-ului de 98.

GamerLegion 16 – 11 Illuminar

În cel de-al doilea meci, iM & co. au întâlnit o altă echipă din Polonia, Illuminar Gaming, pe Inferno. Chiar dacă au pierdut prima jumătate cu scorul de 8 – 7, GamerLegion au reușit să își adjudece meciul cu scorul de 16 – 11. Toți jucătorii au avut performanțe bune, ratingul mediu al echipei fiind 1.22, în timp ce al adversarilor a fost de doar 0.92.

GamerLegion 2 – 1 HEET

Meciul de calificare a fost de tip BO3 și a fost în compania francezilor de pe locul 54 mondial, HEET. GamerLegion au început cu stângul meciul, pierzând prima hartă, Overpass, chiar dacă era pick-ul acestora.

Ulterior, iM și coechipierii săi au demonstrat de ce erau considerați favoriți și au câștigat următoarele 2 hărți. Mihai a fost de departe MVP-ul meciului, fiind top fragger, cu 81 de kill-uri. Acesta a avut un rating mediu de 1.39 și ADR-ul de peste 100.

(sursa: https://www.backforce.gg/en/partner-gamerlegion)

Copenhagen Flames – parcurs sub așteptări

Echipa lui regali, Copenhagen Flames, a avut performanțe sub așteptările fanilor și experților, care îi considerau favoriți la calificare. Aceștia nu au reușit să câștige niciun meci din cele 3 jucate, fapt ce a dus la eliminarea acestora.

În primul meci i-au întâlnit pe Eternal Fire, ce i-au învins cu scorul de 16 – 11. În cel de-al doilea au jucat împotriva unui mix de jucători francezi conduși de fostul rifler al Vitality, Kyojin. Aceștia i-au învins pe regali & co. cu scorul de 16 – 9. În meciul de eliminare, CPH Flames au întâlnit o echipă din Polonia, PGE Turow.

Din păcate, au fost învinși de aceștia în 3 hărți cu scorul de 2 – 1. De-a lungul acestui eveniment regali a fost al doilea cel mai bun jucător al CPH din punct de vedere al rating-ului, 1.06.

Autor: Octavian Manda