În 17 februarie s-a încheiat cea de-a 4 săptămână din LCS, astfel am ajuns la mjilocul campionatului. Echipe precum FlyQuest, Cloud9 sau Evil Geniuses au reușit să își consolideze o poziție de potențiali campioni, pe când alte echipe precum Liquid sau Dignitas se află momentan în afara locurilor de play-off. Iar ca în fiecare an, LCS continuă să ne ofere surprize sau “certuri” din partea anumitor jucători.

FlyQuest rămâne cea mai puternică echipă din LCS

Cu un scor general de 8 victorii și o singură înfrângere, FlyQuest se află pe primul loc. Înainte de începerea campionatului, această echipă părea să fie cea mai promițătoare datorită transferurilor foarte ambițioase făcute.

Mult mai rapid decât s-a crezut, Flyquest a reușit să treacă peste barierele lingvistice și să arate un stil de joc dinamic, dominant, impunându-se detașat în majoritatea victoriilor. Acest lucru este și mai impresionant având în vedere că supportul Eyla momentan lipsește, fiind înlocuit de rezerva Winsome.

Victorii: contra TL, DIG, GG, C9, EG, 100T, IMT, CLG

Înfrângeri: împotriva TSM

Cloud 9 și Evil Geniuses împart locul 2

Urmăritoarele lui FlyQuest sunt C9 și EG care se află pe locul doi, amândoua având același scor, 7 victorii și două înfrângeri, fiind la o singură victorie distanță de primul loc. Atât C9, cât și EG au avut mici probleme de adaptare în acest sezon, însă au reușit să își revină destul de rapid.

În timp ce C9 era văzută ca o posibilă campioană, EG a fost pusă sub semnul întrebării de către specialiști din cauza modificărilor suferite în line-up-ul acestora. Totuși, aceștia au avut o primă săptămână modestă, pierzând contra CLG, însă apoi au început să câștige constant și să arate că pot reuși să se bată pentru campionat.

  • Cloud 9:

Victorii: contra 100T, GG, CLG, TSM, DIG, IMT, TL.

Înfrângeri: împotriva FLY, EG.

  • Evil Geniuses:

Victorii: contra GG, TSM, DIG, C9, 100T, TL, IMT.

Înfrângeri: împotriva CLG, FLY.

Surpriza neplăcută a sezonului, Team Liquid

Team Liquid este una dintre cele mai prestigioase organizații din LCS, care își propune an de an câștigarea titlului. După ce superteam-ul creat de aceștia anul trecut a eșuat lamentabil, TL a schimbat aproape toată echipa, pastrând-ul doar pe support-ul CoreJJ. Aceștia au propus pentru anul 2023 un roster foarte ambițios, prin aducerea campionului mondial, jungler-ul Pyosik și revenirea fostului MPV din LCS, Summit.

Din nefericire pentru fanii Liquid, echipa se confruntă cu o formă foarte modestă, având un scor de 3 victorii și 6 înfrângeri, fiind pe locul 8, în afara locurilor de playoff.

Așteptările acestei echipe erau mult mai mari decât un banal loc 8, iar rezultatele continuă să lipsească. În week 4, Liquid au pierdut împotriva celor de la EG și C9, după ce au avut un gold lead consistent în ambele meciuri.

Aflându-ne doar la jumătatea sezonului, Liquid continuă să aibă șanse bune pentru a ajunge în playoff, însă forma actuală nu le permite să viseze, momentan, la un loc pe podium.

A doua parte a sezonului din LCS o să înceapă în 24 februarie, iar în 25 februarie o să aibă loc meciul săptămânii, Team Liquid vs 100T. Dacă doriți să vedeți cum o să se desfășoare restul campionatului American de League Of Legends, puteți să il urmăriți pe canalul de Twitch al LCS.

autor: Bogdan I.