Selecționata cu care România va ataca titlurile de campioană mondială la cele 7 discipline de la WEC 2023 este completă. Dacă în urmă cu o lună aflam care ne vor fi reprezentanții la CS:GO, a venit momentul să ne uităm și către Tekken, ultimul esport care și-a găsit tricolorul în urma qualifierului național.

Andrei Lazăr este numele jucătorului în care ne vom pune speranțele la final de august, am avut ocazia să-l felicităm și să-i adresăm câteva întrebări. Chiar dacă Andrei nu se poate mândri cu o experiență bogată în materie de turnee offline, performanțele sale din calificările naționale au fost mai mult decât impresionante.

Începutul unei cariere promițătoare?

  • 101hp: Felicitări pentru calificarea la WEC! Unde a început pasiunea pentru Tekken, ai mai fost în poziția de a reprezenta România?

Andrei Lazăr: Mulțumesc! Pasiunea pentru Tekken a început de când am jucat prima dată Tekken 5 pe Playstation-ul vărului meu, si nu, nu am mai avut ocazia. Acesta este primul turneu offline la care particip.

  • 101hp: Ce presupune pregătirea unui profesionist în Tekken?

A.L.: Tekken este un joc extrem de greu, deci doar să te poți numi “profesionist” (ceea ce eu nu pot face, cel puțin încă) este un lucru mare. Clar e un joc care îți ia aproximativ tot timpul dacă vrei să excelezi în el.

  • 101hp: Cum ți s-au părut calificările naționale și la ce te aștepți de la competiția de la Iași?

A.L.: Calificările au fost distractive, neașteptate, enjoyable, hype. De altfel, personal, grele, pentru că a trebuit să trec de aproape toți jucătorii buni din acel turneu. Ce pot spune sigur e că au fost bine organizate. Cu această ocazie, aș dori să dau un shout out la grupul din care fac parte: CPDF. Ei sunt oamenii care au făcut posibilă această calificare și fără de care nici nu aș fi știut că există un astfel de turneu, darămite sa fi avut vreo șansă să-l câștig. De la Iași mă aștept să joc cu cât mai mulți jucători, să adun cât mai multă experiență și, cine știe, poate să și câștig ceva.

Despre pasiuni și idoli

  • 101hp: Cu ce alte lucruri îmbini pasiunea pentru Tekken?

Andrei Lazăr: Asta depinde. Când sunt pe mindset-ul de grind pe Tekken, nu prea am timp să joc altceva, dar întotdeauna mi-au plăcut mult tactic shooter-ele (CS, Valorant) și Smite /Legends of Runeterra vor rămâne întotdeauna în inima mea. Deci, dacă mai găsesc timp să joc și altceva, acestea patru sunt opțiunile principale.

  • 101hp: Ai un model în esportul pe care l-ai ales? Ce ai învățat de la el și ce speri să învețe prima oară începătorii care te iau pe tine ca exemplu?

A.L.: Îmi plac mulți jucători și învăț cât pot de mult de la fiecare, dar nu pot spune că am un idol sau model. În schimb, pot cu mândrie să spun că mai mult de jumătate din tot ce am învățat, am învățat de la Alexandre Prodan, care este jucătorul cu cea mai mare experiență pe care-l avem, el jucând la un nivel înalt încă din Tekken Tag Tournament 2, reprezentând România la multiple turnee. Ce e cel mai important e că m-a inspirat și este dovada vie că se poate. Sper ca asta să învețe prima oară începătorii.

  • 101hp: Un mesaj pentru fanii care vor urmări evoluția ta de la Iași îndeaproape, fie de la fața locului, fie online?

A.L.: Vă mulțumesc dacă ați avut încredere și sper să nu vă dezamăgesc!

Competiția de Tekken va debuta pe 26 august și va avea finala pe 1 septembrie

Îi mulțumim mult lui Andrei pentru timpul acordat și suntem nerăbdători să-l vedem în acțiune la Iași!

Vă invităm să verificați în fiecare săptămână site-ul nostru și paginile de social media, pentru că ne propunem să aducem câteva răspunsuri, așteptări, impresii de la toți reprezentanții României de la Campionatul Mondial.

De asemenea, puteți rămâne constant la curent cu noile anunțuri legate de competiții, Comic Con, concertele din ceremonia finală și multe altele de pe paginile de social media ale partenerilor noștri de la Digital Throne Iași:

Ne vedem la Iași!

autor: Vlad Nagîț

CS2National CS2

fNk, transfer la academia Sprout!

fNk continuă lanțul de transferuri internaționale ale jucătorilor români precum iM și regali prin încorporarea sa în noua echipă a academiei Sprout, în urma...