Campionatul european va lua o pauză în această săptămână, urmând să revină cu următoarea etapă care va începe sâmbătă, 15 iulie. Cele opt echipe care au reușit să treacă de ‘regular season’ sunt G2 Esports, Fnatic, Excel Esports, Team Heretics, Team BDS, SK Gaming, MAD Lions și KOI.

Deși Team Vitality era considerată ‘super team’ la începutul acestui an, nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor și a terminat acest split pe locul 10, cu scorul de 1W8L.

Excel a avansat în group stage

Excel Esports a reușit să își revină după un început dezastruos în acest split și a terminat sezonul regulat pe locul al treilea, după G2 Esports și Fnatic, cu 5 victorii și 4 înfrângeri. Acest fapt marchează prima dată când organizația avansează în cea de-a doua etapă a anului curent.

Excel a învins de-a lungul split-ului echipe precum Team BDS, Team Heretics, MAD Lions, Team Vitality și Astralis, dovedind astfel că roster-ul poate fi unul de succes. Modificările care au fost făcute în offseason par a fi unele benefice pentru echipă, urcând considerabil în clasament odată cu venirea mid laner-ului Abbedagge și a jungler-ului Peach.

Cum arată grupele din următoarea etapă?

În urma extragerilor care au avut loc pe 4 iulie, grupele s-au format astfel: Grupa A: G2 Esports, Team Heretics, Team BDS, KOI; Grupa B: Fnatic, Excel, SK Gaming, MAD Lions. Este de menționat faptul că în cadrul group stage-ului, echipele se vor duela în serii de best of 3.

Grupa care va debuta săptămâna viitoare va fi grupa B, MAD Lions jucând împotriva Excel Esports pe 15 iulie de la 19:00, aceștia fiind urmați de SK Gaming și Fnatic de la 21:00. Grupa A va juca pe 16 iulie astfel: Team BDS vs Team Heretics de la 19:00 și KOI vs G2 Esports de la 21:00.

Ce campionate pot fi urmărite în această săptămână?

Deși LEC-ul este într-o pauză în acest moment, LCS, LPL și LCK sunt în plină desfășurare a sezonului de vară și pot fi urmărite astfel: LCS – joi, vineri, sâmbătă; LPL – în fiecare zi până pe 17 iulie, LCK – joi, vineri, sâmbătă, duminică.

 

autor: Diana E.

CS2National CS2

GameAgents renunță la echipa de CS:GO

Cu toate că pauza competițională poate fi o perioadă propice pentru jucători și echipe să-și reîncarce bateriile și să se pregatească pentru ce urmează,...