Selecționata României formată din BTN, XELLOW, s0und, ragga și Blytz își va face debutul mâine, 26 august, la Campionatul Mondial de Esports de la Iași, în grupa A din care mai fac parte Ungaria, Germania, Mongolia, Vietnam și Argentina.

Ai noștri vor juca nu mai puțin de 5 meciuri Best of 1 împotriva fiecărei țări din grupa în care au fost repartizați. La final, prima echipă merge în sferturile competiției, locurile 2 și 3 merg în optimile parțiale, în timp ce locurile 4-6 sunt eliminate.

Începând de luni, și echipa feminină de CS:GO își va începe parcursul la WEC.

Grupă grea pentru ai noștri

Sunt multe nume mari prezente la Iași ca să-și reprezinte țara și este indiscutabil că selecționate precum cele ale Ucrainei (IKLA, locul 68 mondial), Suediei (Plopski, Jackinho, ztr) sau Danemarcei (Astralis Talent) sunt favorite la trofeu.

Și naționale precum Mongolia sau Australia au în componență jucători cu experiență în turneele de Tier 1 și chiar prezențe la Majoruri: Bart4k, Savage, Hatz.

Cu toate acestea, nu există grupă care, pe hârtie, să aibă un nivel mai ridicat decât cel al grupei din care face parte și România.

Selecționata noastră are 4 jucători din componența Nexus Gaming (locul 81 mondial), iar al cincilea membru este Blytz, jucător care a ajuns până pe locul 59 HLTV în decursul acestui an alături de Let Us Cook, acolo unde a jucat o bună perioadă de timp alături de s0und, un alt tricolor.

Blytz se află momentan în căutarea unei echipe după despărțirea de Let Us Cook (sursa: hltv.org)

Germania și Ungaria sunt principalele rivale din Grupa A și care, asemenea României, beneficiază de rosteruri care au jucat sau continuă să joace împreună, motiv pentru care nu ar trebui să aibă probleme de coeziune a echipei.

Germania va fi reprezentată de 4 jucători de la BIG Academy, pepiniera celei mai mari organizații din țara lor, însă 2 dintre aceștia se pot mândri cu multe meciuri jucate pentru “echipa mare”. FaveN și hyped au făcut parte din ultimul roster al BIG care a fost în totalitate format din jucători nemți și au fost retrogradați la a doua echipă doar pentru că echipa din Berlin dorește să încerce un lineup internațional. Din selecționata Germaniei mai fac parte skyye, ArroW, ambii de la BIG Academy, și kyuubii, jucător de 18 ani de la Sangal (#84 HLTV).

Ungaria vine la Iași cu o echipă consacrată, toți cei 5 membri provenind de la Rubik, echipa de pe locul 64 mondial. În teorie, echipa maghiară ar trebui să fie cea pe care o cunoaștem cel mai bine ca nivel, dar și ca stil de joc, jucătorii de la Rubik fiind o prezență constantă în turneele de Tier 2-3 la care participă și Nexus precum competițiile din seria CCT.

Componența grupelor de la Campionatul Mondial (sursa: liquipedia.net)

Început de foc pentru România

Ordinea în care naționala noastră va disputa meciurile pare a fi o ordine perfectă descrescătoare a nivelului de dificultate a adversarilor.

  • România vs Germania – 26 august, ora 13:00
  • România vs Ungaria – 26 august, ora 19:00
  • România vs Mongolia – 26 august, ora 20:30
  • România vs Vietnam – 27 august, ora 16:00
  • România vs Argentina – 27 august, ora 20:30

Dacă ai noștri vor încheia ziua de sâmbătă cu cel puțin două victorii, ziua de duminică ar trebui să reprezinte o formalitate pentru calificarea în fazele eliminatorii. Dincolo de problemele pe care pot să ni le pună Germania și Ungaria, și Mongolia se poate dovedi un adversar dificil, mai ales pe hărți de care știm că sunt și printre preferatele Nexus, dar și printre preferatele comunității asiatice, Mirage și Inferno.

România, meci de debut împotriva Germaniei (sursa: HLTV)

Ținem pumnii alor noștri și vă invităm să fiți aproape de pagina noastră de Instagram pentru updateuri constante legate de meciurile de la WEC!

Hai România!

autor: Vlad N.