Campionatul european de League of Legends își continuă traseul în această seară cu meciurile din lower bracket. Echipele sunt tot mai aproape de o eventuală calificare la turneul din Montpellier, Franța, respectiv la Worlds, care va avea loc în Coreea de Sud.

Care sunt echipele calificate la Montpellier și Worlds?

Până în acest moment, singurele echipe din LEC care s-au calificat atât pentru următoarea etapă din Season Finals, cât și pentru campionatul internațional sunt G2 Esports și MAD Lions, acestea având îndeajuns de multe puncte de campionat pentru calificare.

Este de menționat faptul că doar primele 3 echipe din LEC sunt asigurate la Worlds, în timp ce cel de-al patrulea loc va trebui sa joace o serie de best of 5 cu locul 4 din LCS, iar echipa câștigătoare se califică mai departe. Această serie va avea loc pe 9 octombrie la LoL Park în Seoul.

În ceea ce privește toate regiunile, cele 14 echipe care s-au calificat până acum sunt următoarele: Gen.G, T1, KT Rolster, Dplus Kia (LCK), JD Gaming, Bilibili Gaming, LNG Esports, Weibo Gaming (LPL), MAD Lions, G2 Esports (LEC), NRG, Cloud 9, Team Liquid (North America), PSG Talon (PCS), DetonatioN FocusMe (LJL). Ultimele 8 echipe care se califică la Worlds vor fi stabilite în perioada următoare.

Ce meciuri se vor desfășura în LEC săptămâna aceasta?

Bătălia din lower bracket a debutat cu seria dintre BDS și SK Gaming care a avut loc aseară începând cu ora 19:00. Echipa pierzătoare, respectiv SK Gaming, a fost eliminată din turneu și nu mai are șanse la calificare pentru Montpellier, respectiv Worlds.

Match of the week este reprezentat de seria dintre Fnatic și Excel Esports din această seară de la 19:00. Ambele echipe au avut un parcurs impresionant în split-ul de vară, clasându-se în top 3 în sezonul regulat, după G2 Esports. Acest split a marcat comeback-ul echipei Excel după un început de an dezastruos în care organizația a fost eliminată de două ori înainte de etapa grupelor.

La fel ca în cazul seriei dintre BDS și SK, echipa pierzătoare dintre Fnatic și Excel va fi eliminată din competiție.

Unde vor putea fi urmărite meciurile?

Toate meciurile din LEC vor putea fi urmărite live pe lolesports.com, dar și pe paginile oficiale LEC de pe Twitch.tv și YouTube.

autor: Diana E.

Sursă banner – Lol Esports