Cele 3 echipe românești vor participa, începând de azi, la RES Season 5, competiție care reprezintă primul pas pentru echipele din Europa de Est în drumul către BLAST Premier.   

RES SEASON 5 – PERSPECTIVĂ

Competiția nu are premii în bani, ci oferă, pentru primele 2 echipe, 2 locuri la RES Eastern European Masters 2023, unde va avea loc ultima luptă pentru calificarea unei singure echipe la BLAST Premier Fall Showdown 2023.

În trecut, acest proces era unul mai favorabil pentru echipele din România, întrucât ROPL Stars, competiție internă, oferea direct un loc în Eastern European Masters. Acum, acestea trebuie să lupte în RES Season 5 împotriva altor echipe din Europa de Est, majoritar din Peninsula Balcanică.

(sursa: liquipedia.net)

Cele 8 echipe sunt împărțite în 2 grupe sub clasicul format GSL cu meciuri BO1, echipele cu scoruri egale jucând între ele până ce strâng fie 2 victorii (playoff), fie 2 înfrângeri (eliminare). Playoff-ul este Single-Elimination cu meciuri BO3.

RedPack, victorii imense împotriva Nexus și Aurora

Nexus și RedPack au fost plasate în aceeași grupă și s-au întâlnit în primul meci al competiției. RedPack au câștigat pe Mirage în overtime, cu 19-16, după o performanță incredibilă din partea căpitanului echipei, CHANKY: 42-22 K-D, 1.77 rating.

Pentru RedPack a urmat meciul împotriva Aurora, câștigătoarea celuilalt meci din grupă, echipă aflată pe locul 29 mondial, meci pe care echipa din România l-a câștigat tot pe Mirage, dar cu un scor mult mai lejer decât cel din partida versus Nexus: 16-9!

Din păcate, în meciul de eliminare al grupei, Nexus au fost învinși de mixul din Bulgaria, BSMPEEK, cu  6-16 pe Inferno.

(sursa: liquipedia.net)

ALLSTARS – PE DRUMUL CEL BUN

După regresul echipei AllStars din începutul verii, evidențiat de forma neplăcută de care a dat dovadă la Lorgar Cup, aceasta a găsit succes în noua sa formulă, adoptată în ultima lună.

Pe când Nexus a primit invite direct în RES Season 5, AllStars și-a croit singură drumul prin qualifier-ul românesc. Pentru echipă, această competiție reprezintă locul perfect pentru a-și dovedi potențialul mai departe, deoarece, până acum, nu a avut parte de mare lucru: singurele competiții internaționale la care a participat au fost cele organizate de United21, unde a obținut rezultate foarte bune.

AllStars au fost repartizați în grupa B acolo unde au o misiune extrem de dificilă: trebuie să învingă cel puțin una dintre Bad News Eagles (locul 28 mondial) sau Zero Tenacity (locul 57 mondial) pentru a se califica mai departe din grupă și a avea o șansă la cele 2 locuri care duc la RES Eastern European Masters.

  • AllStars vs Bad News Eagles – sâmbătă, 26 august, ora 14:00

Urăm mult succes RedPack și AllStars în continuare, dar ținem pumnii și pentru 4 din jucătorii de la Nexus care, începând de mâine, reprezintă România în cadrul Campionatului Mondial de Esports de la Iași!

autor: Vlad Matei