MoDo, regali și lauNX s-au duelat în cadrul turneelor Thunderpick World Championship 2023 Europe Series 2 și CCT East Europe Series 2. Cele 3 echipe ale jucătorilor români, TSM, OG, respectiv Falcons, au avut rezultate bune în ultima vreme, primind multiple invite-uri în turnee de Tier 2.

TSM 2 – 1 Falcons

Acest duel a fost meciul de debut pentru ambele echipe în CCT East Europe Series 2.

TSM a ieșit învingătoare după un BO3 echilibrat în care MoDo a avut o prestație strălucită. Acesta a fost MVP-ul meciului, reușind 69 de kill-uri de-a lungul celor 3 hărți, implicit un rating de 1.29.

Prima hartă jucată a fost Ancient, aceasta fiind aleasă de către TSM. LauNX, jucătorul celor de la Falcons, a fost cel mai bun de pe server pentru echipa sa, reușind chiar și un clutch 1v2. Însă, eforturile sale nu au fost de ajuns și echipa sa a pierdut cu scorul de 13 – 16.

Cea de-a doua hartă, aleasă de către Falcons, a fost Mirage. LauNX & co. au controlat acest meci de la început până la final, adjudecându-și prima jumătate cu 10 – 5, iar scorul final a arătat 16 – 9.

De data aceasta, rolurile dintre lauNX și MoDo s-au schimbat, căci cel din urmă a fost cel mai bun pentru echipa sa, reușind 21 de kill-uri, dar nu a fost destul. Din nou, lauNX a reușit un clutch 1v2, ultima persoană în viață pentru echipa adversă fiind chiar MoDo.

Harta decisivă a fost Nuke, unde TSM au avut un plus de strategie și aim. Aceștia au reușit să câștige harta cu scorul de 16 – 11, implicit și meciul cu scorul de 2 – 1. Cei doi români de pe server au avut performanțe la poluri opuse pe Nuke. Astfel, MoDo a fost cheia spre victorie pentru TSM, reușind 29 de kill-uri și un rating de 1.59. În cealaltă echipă, lauNX a fost șters, cu doar 12 kill-uri și un rating de 0.62.

În cadrul turneului CCT East Europe 2, TSM au un scor de 1–2, după înfrângerea de astăzi împotriva echipei 9 Pandas. Falcons și-au regăsit forma după înfrângerea contra TSM, reușind 2 victorii contra celor de la Sampi și los kogutos.

OG 2 – 1 TSM

Cel de-al doilea duel al săptămânii a fost între regali și MoDo în turneul Thunderpick World Championship 2023 Europe Series 2. Acest meci a reprezentat o optime de finală în playoff-ul competiției ce are ca premiu 2 bilete pentru turneul de 500.000$, Thunderpick World Championship.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, jucându-se un total de 86 de runde din cele 90 posibilie în cele 3 hărți. Cei doi AWPeri români au fost la poluri opuse ale tabelei, MoDo fiind cel mai bun jucător al celor de la TSM, cu un rating de 1.14, iar regali cel mai slab cu un rating de 0.94. Cu toate acestea, echipa celui din urmă a câștigat cu scorul de 2 – 1. Chiar dacă nu a avut cele mai multe kill-uri sau cel mai mare rating, regali a avut câteva fraguri extrem de importante, printre care și un 4K în cea de-a doua rundă de pistoale de pe Overpass.

Din păcate, OG s-au oprit în sferturile de finală unde au fost eliminați de către portughezii de la SAW cu scorul de 0 – 2. Regali a fost cel mai bun din echipa sa în acest sfert de finală cu un rating de 0.97.

Pentru OG urmează turneul CCT 2023 Online Finals 2, unde au fost invitați. Turneul este online, cu un prizepool de 200.000$. Acesta are o structură de tip Double Elimination Bracket, OG debutând împotriva echipei lui coldzera, Fake Natty. Meciul va avea loc pe 19 septembrie de la 18:30.

Mult succes tuturor românilor implicați în competițiile internaționale în continuare!

autor: Octavian Manda

SimRacing National

RLR: Sezonul 4, Formula 4!

Cel de-al patrulea campionat în mediul de simulare iRacing organizat de Racing League Romania va beneficia de aportul experienței grupării Zecarul eSports, care de...