Ce ne așteaptă în noul FC24, care sunt promoțiile anunțate oficial și ce s-a adăugat sau la ce s-a renunțat în noua ediție?

Vineri, 15 Septembrie, Gordon Farquhar, Lead Game Product Manager de la EA SPORTS FC, ne-a prezentat articolul The Pitch Notes cu cele mai noi actualizări ale acestei ediții și nu numai.

Early Access & Nike Mad Ready Campaign

În prima parte a articolului, Gordon Farquhar ne-a răspuns la o întrebare destul de importantă.

Când putem începe aventura în noul simulator FC24?

 • Lansarea aplicației Companion și Web App: Accesul la Web App se va permite pe data de 20 septembrie, iar pe 21 septembrie vom avea posibilitatea de a instala noua versiune a aplicației Companion pentru Smartphone-uri.
 • Lansarea Early Acces: Daca am procurat ediția Ultimate, atunci accesul se va permite pe data de 22 Septembrie, la miezul nopții, ora locală pentru consolele Sony și Microsoft, pentru utilizatorii de PC, lansarea este la ora 5 AM BST, adică ora 7:00 dimineața, ora României. Membrii de abonamente EA Play vor avea la dispoziție 10 ore, iar cei care au abonamentul EA Play Pro sau ediția Ultimate, vor avea acces nelimitat.

S-au anunțat și primele 2 promoții. Prima este Mad Ready, în parteneriat cu cei de la Nike, iar următoarea este Road to the Knockouts.

 • Promoția Mad Ready:

După cum ne-au prezentat cei de la EA Sports, în promoția Mad Ready vom avea 5 jucători care vor primi un upgrade cosmetic, dar cu aceleași atribute precum cardul lor de bază. Acești jucători vor fi disponibili o săptămână în pachete.

Cu ajutorul cardurilor Mad Ready o să avem posibilitatea să completăm Obiective unice, astfel vom primi premii speciale în cadrul campaniei, care începe pe 22 septembrie.

Aceste obiective și premii au fost create pentru a ajuta jucătorii la startul sezonului.

Cei care au reușit să cumpere jocul în stadiul de Pre-Order vor beneficia de un jucător Mad Ready sub formă de împrumut. La Obiective va fi disponibil un alt jucător Mad Ready sub aceeași formă.

 • Promoția Road to the Knockouts:

Această promoție este strâns legată cu UEFA Champions League, în edițiile precedente, cardurile RTTK au fost dinamice, în dependență de succesul echipelor, cardurile vor primi upgrade după fiecare etapă.

Promoția RTTK va începe pe data de 29 Septembrie și se pare că, după multe ediții, jocul nu va începe cu promoția OTW.

În link-ul atașat este prezentată promoția RTTK de anul trecut: https://www.ea.com/en-au/games/fifa/fifa-23/ultimate-team/road-to-the-knockouts

Ultimate Team Seasons

O altă schimbare majoră va fi la Seasons, acestea vor avea un rol important pentru jucătorii de FC24. Sezoanele vor diferenția în durată, astfel cei de la EA Sports doresc ca sezoanele să coreleze mai bine cu Promoțiile care vor fi lansate pe parcursul anului. Primul Sezon are denumirea de: “Welcome to the Club”.

Cei de la EA Sports au realizat pe parcursul ediției precedente că Season are un potential uimitor. Astfel ei au adus următoarele schimbări:

 • Premii care sunt relevante cu evenimentele din Ultimate Team, cu șansa de a alege premiul dorit, pentru a-ți contrui echipa cum știi mai bine.
 • Diferite modalități pentru a complete obiectivele.
 • Obiectivele au fost facute mai clare, pentru a întelege cât se poate de ușor care sunt Obiectivele necesare.

În trecut, Swap-urile de la diferite promoții și ICON Swaps au fost foarte populare. Dar pentru unuii utilizatori a fost greu să înțeleagă cum pot opține token-urile necesare pentru Swaps.

Echipa EA Sports crede că împlementarea Swaps-urilor în Season va fi mai ușor pentru utilizatori să înteleagă și să urmărească progresul lor, astfel încât să-și construiască echipa mult dorită.

Schimbări la Moduri de joc și Premii

În FC24 vom primi și XP la premiile de la Squad Battles, Rivals și Champions, astfel procesul de a urca în level la Season va fi mult mai ușor.

 • Champions:

O mare noutate este că premiile de la Champions care au fost în edițiile precendete, adică Red Pick-urile, nu vor mai fi prezente din start. În schimb, vom primi premii care au o valoare echivalentă în joc. După spusele celor de la EA Sports, Red Pick-urile nu au fost atât de utilizate în ediția precedentă și cardurile respective au fost folosite la Squad Building Challenge.

Astfel, în locul la Red Pick-uri o să avem diferite alte premii, care vor fi modificate frecvent pe parcursul sezonului.

În adiție la ce este menționat mai sus, EA Sports va modifica premiile de la Rank 2 în sus.

 • Rivals:

La fel precum Champions, nu vor fi mai fi disponibile Red Pick-urile și se vor modifica premiile la de la Division 2 în sus.

 • Squad Battles:

Cum a fost menționat și în articolul legat de trailer-ul Ultimate Team, reprizele meciurilor de la Squad Battles vor fi micșorate de la 6 la 4 minute și va fi modificat număr meciurilor săptămânale, de la 40 la 32.

 • Evolutions

Evolutions este un nou sistem din FC24, cu ajutorul căruia poți să-ți upgradezi cardurile preferate.

În primul Season, numit “Welcome to the Club”, EA Sports ne va oferi posibilitatea să evoluăm cardurile preferate săptămânal. În total vor fi 12 Evolutions pe parcursul primului sezon. În aceste 12 vor fi incluse “Tutorial Evolution”, precum și “FC Founders Evolution”.

Fiind un mod nou, EA Sports speră la o cooperare cu comunitatea pentru a îmbunătăți Evolutions. Astfel, EA Sports nu exclude faptul că anul viitor Evolutions va arăta diferit.

(sursa: www.ea.com)

Dar, pentru început, astfel va arăta Evolutions:

Upgrade Types:

Vom avea 3 categorii de upgrade ale cardurilor Evolutions:

 • Gameplay: Posibilitatea de a îmbunătăți atributele, de la OVR, până la atributele in-game, precum Stamina.
 • Utility: Posibilitatea de a adăuga poziții alternative, ajustarea work rates-urilor etc.
 • Cosmetic: Aici vom avea posiblitatea de a modifica cum arată cardul de la Evolutions.

Promoții & Evolutions:

Promoțiile care vor fi pe parcursul anului vor avea posibilitatea de a se combina cu Evolutions.

Una din promoțiile după Road to the Knockouts este Centurions. În poza de mai jos sunt prezentate design-urile cardurilor Evolutions cu Centurions.

Authentic Content Overhaul

 • Team of the Week:

Team of the Week este una din cele mai vechi promoții din istoria Ultimate Team. După cum ne comunică Gordon Farquhar, odată cu noua eră EA Sports FC, a venit timpul pentru anumite modificări la această promoție.

Cele 3 modificări cheie:

 • Cardurile care sunt de un rating inferior vor primi un upgrade mai substanțial, astfel în Team of the Week o să avem doar carduri 80+.
 • Cardurile TOTW vor primi upgrade mai bun la atributele cheie, precum Pace și Dribbling, pentru a fi la un nivel actual.
 • La Featured TOTW, upgrade-urile de la Weak Foot și Skill Moves vor fi valabile și la următorul card TOTW, dacă este cazul.
 • ICONs

Din păcate sau din fericire, anul acesta vom avea doar o versiune a cardurilor ICON. EA Sports promite faptul că unele carduri ICON vor fi incluse in promoțiile viitoare, astfel fiecare odată cu fiecare promoție vom beneficia și de carduri ICON cu diferite upgrade-uri la atribute sau schimb de poziții.

În unele cazuri, vom avea parte de 2 versiuni ale unei legende, una de un OVR mai mare decât cardul base, cât și o versiune cu un OVR mai mic, precum a fost în FIFA 23 cu cardurile Senior și Junior Trophy Titans.

Women’s Football in Ultimate Team

Anul acesta vom beneficia și de fete în Ultimate Team. S-au adăugat 5 ligi de fete, acestea fiind:

 • Barclays Women’s Super League (Anglia)
 • D1 Arkema (Franța)
 • Google Pixel Frauen-Bundesliga (Germania)
 • Liga F (Spania)
 • National Women’s Soccer League (Statele Unite)
 • Ultimate Team Moments, ICONs & Heroes:

Odată cu cardurile din cele TOP 5 Ligi ale fetelor, EA Sports adaugă 5 ICON fete și 3 Heroes fete în Ultimate Team.

 • Campaigns:

Fetele vor fi adăugate în promoțiile viitoare, vor avea carduri la Squad Building Challenge, la Obiective și desigur vor fi prezente în pachete.

Player Programs

Odată cu primul sezon, vor avea parte de primele carduri speciale, pe lângă cele TOTW și Mad Ready despre care am vorbit mai sus. Este vorba despre Squad Foundations.

La Squad Foundations o să fie prezente carduri din ligile mai mici, precum Eredivisie, Liga F, NWSL și MLS.

Aceste carduri vor fi disponibile la Squad Building Challenge și Obiective.

Cardurile Showdown vor fi prezente și ele pe parcursul anului, astfel fetele la fel vor fi incluse în această promoție.

La Team of the Week o să avem și carduri ale fetelor care au avut o performanță impresionantă în săptămâna precedentă.

Anul trecut, EA Sports ne-a prezentat Dynamic Duos, în care erau prezente câte 2 carduri din același club pentru a ajuta la noul sistem de chemistry. Odată cu adiția fetelor în Ultimate Team, vom avea parte de Dynamic Duo cu baieți și fete.

Și, bineînțeles, EA Sports o să continue cu promoții precum Player Moments, Flashbacks și End of an Era.

(sursa: www.ea.com)

Schimbări la Nintendo Switch

După ce FC24 pentru Nintendo a trecut pe Game Engine-ul Frostbine, utilizatorii acestei console vor beneficia de noile moduri Rivals, Champions și Squad Battles, de asemenea vor fi adăugate modurile Evolutions și Squad Building Challenges.

Astfel, jucătorii de pe Nintendo vor beneficia de mai multe Promoții pe parcursul anului.

Din păcate, Nintendo Switch are un market separat de celelalte console.

În poza de mai jos este reprezentat cum va funcționa Market-ul în acest an.

(sursa: www.ea.com)

Esports

Odată cu prezentarea FC Pro Live, EA Sports a făcut mai simplu să primești premiile pentru vizionarea evenimentelor eSport.

În FC24, premiile de la evenimentele eSport se vor putea ridica de la secțiunea Obiective, nu SBC cum a fost în edițiile anterioare.

Premiile se vor ridica de la Obiective în funcție de cât de mult ai vizionat un eveniment sau altul.

FC Founder Status

După ce EA Sports și-a încheiat parteneriatul cu cei de la FIFA, FC24 devine prima ediție dintr-o nouă era. Astfel toți utilizatorii care vor intra în Ultimate Team până pe 1 Noiembrie 2023 vor beneficia de FC Founder Status.

Cu Founder Status utlilizatorii vor beneficia de o animație de loading specială pentru a comemora faptul ei fac parte din EA FC.

Pe lângă faptul că utilizatorii vor primi un badge special Founder Status, aceștia vor mai primi niște premii speciale:

 • Founder Badges
 • Founder Evolution
 • Founder Kits and Stadium Vanity
 • Founder XP Objectives

Pre-Season Rewards

Utilizatorii care au completat Obiectivele și Squad Building Challenge-urile din ediția precedentă pentru premiile Pre-Season vor avea posibilitatea să le ridice din data de 12 octombrie până pe 12 noiembrie.

autor: Bogdan G.

EA Play Member Benefits

Anul acesta, EA Sports a făcut câteva schimbari la premiile membrilor EA Play:

 • 1 Ultimate Team Draft Token each month
 • 10 hour EA Play Early Access trial (from October 22)
 • 10% member discount on FC Points
 • VOLTA Coins and Apparel Items every season in VOLTA FOOTBALL™ and Clubs
International LOLLeague of Legends

Cum a fost la finala LEC din Montpellier?

În urmă cu o săptămână am fost prezenți la etapa finală a campionatului european de League of Legends, care s-a desfășurat în Montpellier la...