În urmă cu o săptămână am fost prezenți la etapa finală a campionatului european de League of Legends, care s-a desfășurat în Montpellier la Sud de France Arena. Meciurile pe care am avut ocazia să le urmărim au fost finala din lower bracket, MAD Lions vs Fnatic, respectiv finala propriu-zisă dintre G2 Esports și Fnatic.

MAD Lions vs Fnatic / G2 Esports vs Fnatic

Finala din lower bracket a fost una cu totul impresionantă, cele două echipe dând tot ce-i mai bun pentru un loc în finală și pentru șansa de a juca împotriva G2 Esports pe 10 septembrie. Seria a ajuns la cel de-al cincilea meci care a fost câștigat detașat de Fnatic în minutul 31 cu scorul de 16 la 6. Acest moment marchează revenirea organizației după doi ani în care nu a reușit să mai ajungă în finala LEC.

În ceea ce privește finala dintre Fnatic și G2, aceasta nu a fost atât de strânsă precum finala din lower bracket, samuraii reușind să se impună și să învingă organizația Fnatic cu scorul de 3 victorii și o singură înfrângere.

Deși părea că organizația britanică își revine începând cu cel de-al treilea meci, în meciul final, atât Caps, cât și Hans Sama și Mikyx au reușit să își domine linia și să scoată din joc pilonii principali ai echipei adverse.

Cum a fost atmosfera în arenă?

Ambele finale au avut loc la Sud de France Arena din Montpellier, având o capacitate de 14.000 de oameni, asemănătoare arenei în care s-a jucat finala de anul trecut din Malmo.

Riot Games a organizat, de asemenea, și o expoziție în zilele de sâmbătă și duminică care a conținut standurile echipelor G2, BDS, Vitality, dar și standuri Kit Kat, LEC, KIA, Redbull. Fanii au avut ocazia să se întâlnească cu playerii lor preferați, dar și cu casterii LEC în cadrul expoziției, să cumpere merch-uri Riot și LEC și să deguste ramen, spicy rain, brioșe și cocktail-uri.

Invitatul special a fost chiar Odoamne care s-a alăturat grupului de analiști pentru finala de duminică. Printre talentele prezente în Montpellier se numără și Sjokz, Caedrel, Drakos, Medic, Vedius, Laure și Ender.

Unde va avea loc finala de anul viitor?

În urmă cu câteva zile a fost anunțată locația unde se va desfășura finala din 2024, și anume Munchen, Germania. Arena încă nu a fost confirmată, însă unele zvonuri spun că finala va avea loc la Olympiahalle care deține o capacitate de 15,500 de persoane.

autor: Diana E.